ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γιαννάκη: «Εθελοντισμός και ΜΚΟ η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών»

Γ. Γιαννάκη: «Εθελοντισμός και ΜΚΟ η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών»

Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του εθελοντισμού, αναδεικνύεται ως η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων, περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά και ενδυναμώνοντας την χάραξη πολιτικής του Κράτους, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Ο κ. Γιαννάκη χαιρέτισε το 24ο Συνέδριο του Τμήματος Νέων του Ερυθρού Σταυρού στα Κεντρικά Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στη Λευκωσία με θέμα ‘’ ‘’Υγιείς Σχέσεις’’.

 «Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη Ανθρωπιστική Εθελοντική Οργάνωση στον Κόσμο. Η δράση του απλώνεται σε όλο τον κόσμο και για δεκαετίες συμβάλει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων», είπε ο κ. Γιαννάκη, προσθέτοντας πως παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε εμπόλεμες περιοχές, σε περιοχές  που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται η συμβολή ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Όπως είπε, ο ανθρωπισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, και γενικότερα ο Εθελοντισμός έχει μια διαχρονική ανεκτίμητη προσφορά στην κοινωνία του κόσμου.

Σημείωσε ακόμη πως το τμήμα νέων του  Ερυθρού Σταυρού, έκτος από τις αξίες της ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα και διακρίσεις,  χει ένα επιπρόσθετο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εμπέδωση των αξίων του Ανθρωπισμού και της ενεργούς πολιτότητας στη νέα γένια.

 «Η καλλιέργεια της ενεργούς πολιτότητας», πρόσθεσε, «συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, ενδυναμώνει την δημοκρατία, ενισχύει την προσωπική ανάπτυξη των νέων με νέες γνώσεις και δεξιότητες, λειτουργεί ως το καλύτερο εργαλείο πρόληψης, και γενικότερα δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι αξίες του ανθρωπισμού και της προσφοράς αγκαλιάζουν όλη την κοινωνία».

Τέλος, συνεχάρη το Τμήμα Νέων του Ερυθρού Σταυρού για τις διαχρονικές και συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες αναπτύσσει συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό στην καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολιτότητας ιδιαίτερα  μεταξύ των νέων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top