ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Βενεζουέλα μέσω εναέριου χώρου Κύπρου –ΧΑΡΤΗΣ&ΦΩΤΟ

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Βενεζουέλα μέσω εναέριου χώρου Κύπρου –ΧΑΡΤΗΣ&ΦΩΤΟ

Η διεθνής αμερικανική ιστοσελίδα Buzz Feed News με έδρα τη Νέα Υόρκη, με δημοσίευμά της γύρω στις 19:00 (15/04) το απόγευμα (ώρα Κύπρου), αναφέρει ότι η Ρωσία μέσω του εναέριου χώρου της Κύπρου μεταφέρει πολεμικά αεροσκάφη στην Βενεζουέλα.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

«Δεδομένα σε ιστοσελίδα που καταγράφει την εναέρια κίνηση δείχνει δυο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επίσης να πετούν από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και της Κύπρου σε πτήση από την Συρία με προορισμό τη Βενεζουέλα, στις 22 και 23 Μαρτίου» σημειώνεται στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα συνοδεύεται και από σχετικό χάρτη που δείχνει την προαναφερθείσα πορεία.

Η αμερικανική ιστοσελίδα που πολιτικοποιεί το θέμα (εκφράζει κυρίως θέσεις Δημοκρατικών), σημειώνει πως η Μάλτα είχε εγκρίνει το αίτημα των ρωσικών αρχών τον περασμένο μήνα για την πτήση των δυο αεροσκαφών (που πέταξαν πάνω από Κύπρο και Ελλάδα), αλλά όπως αναφέρει ότι απέρριψε νεότερο αίτημα των ρωσικών αρχών.

«Το νέο αίτημα από τη Ρωσία έγινε από την πρεσβεία της στην Βαλέτα την περασμένη εβδομάδα, όπως είπε διπλωμάτης. Ζήτησε άδεια για πτήση δυο στρατιωτικών αεροσκαφών μεταξύ των ημερομηνιών 16 και 19 Απριλίου, από τη Συρία στο Καράκας και πίσω» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ο δημοσιογράφος του Buzz Feed News, Αλμπέρτο Ναρντέλι, που είναι ο ανταποκριτής της ιστοσελίδας από το Λονδίνο σημειώνει ότι τα αεροσκάφη έχουν πανομοιότυπους αριθμούς με τα δυο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν φωτογραφηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βενεζουέλα τον περασμένο μήνα.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με το αίτημα των ρωσικών αρχών που έγινε στο υπουργείο εξωτερικών της Μάλτας, ο σκοπός των πτήσεων αυτού του μήνα έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προμήθειες για σίτιση και γεννήτριες, ως επίσης και ειδικούς τεχνικούς, μηχανολόγους και νοσηλευτές, που είναι απαραίτητοι για την διπλωματική αποστολή της Μόσχας στην Βενεζουέλα. Σύμφωνα με το αίτημα τα αεροσκάφη δεν μεταφέρουν οπλισμό, εκρηκτικά, ούτε δηλητηριώδη ή επιβλαβή υλικά».

Σύμφωνα με τον συντάκτη, «τα νέα αυτά θα προκαλέσει αντιδράσεις στην διεθνή κοινότητα» και εξηγεί ότι «το Κρεμλίνο είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές του πρόεδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μετά που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαΐδο κήρυξε τον εαυτό του προσωρινό πρόεδρο τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Γκουαΐδο υποστηρίζει ότι στηρίζεται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ και γύρω στις 24 άλλες κυβερνήσεις».

Βάσει των όσων καταγράφονται στο δημοσίευμα, τα υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του Buzz Feed News να σχολιάσουν το θέμα και συγκεκριμένα να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσον έχουν δώσει άδεια στη Ρωσία για τις προγραμματιζόμενες εντός του Απριλίου πτήσεις των αεροσκαφών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top