ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εξετάσεις για γραφείς στον ΟΚΥπΥ με… μολύβι –Πολύζος: «Τις έχουμε υπόψιν και τις εξετάζουμε»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εξετάσεις για γραφείς στον ΟΚΥπΥ με… μολύβι –Πολύζος: «Τις έχουμε υπόψιν και τις εξετάζουμε»

Από σοβαρές καταγγελίες σημαδεύτηκαν οι εξετάσεις που έγιναν εντός της ημέρας στο Τσέρι για πρόσληψη γραφέων στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Του Φάνη Μακρίδη

Εξεταζόμενος που θέλησε να μην αποκαλύψουμε προσωπικά του στοιχεία, επικοινώνησε μαζί μας κι ανέφερε ότι οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν τα τεστ με μολύβι. «Πώς θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, θέτοντας και άλλα ζητήματα: «Κληθήκαμε να παρευρεθούμε από τις 08:10 το πρωί και είχαμε ενημερωθεί πως επρόκειτο να εξεταστούμε για περίοδο μιας ώρας από τις 08:30 μέχρι και τις 09:30. Τελικά εκεί μας ειδοποίησαν ότι θα εξεταστούμε για 25 λεπτά. Η ταλαιπωρία ήταν αχρείαστη και μεγάλη αφού εξετάστηκαν εκατοντάδες άτομα σε γκρουπ».

Καταγγελίες έγιναν και σε πολιτικά πρόσωπα. Είναι ενδεικτική και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, η οποία κάνει λόγο για πληροφορίες «από διαγωνιζόμενους για τις θέσεις γραφέων» στις οποίες «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην έχουν τηρηθεί κατά τρόπο απόλυτο οι διαδικασίες απόκρυψης των στοιχείων των εξεταζόμενων ώστε να διασφαλιστεί κατά τρόπο απόλυτο η αξιοκρατία αναφορικά με τη βαθμολόγηση των υποψηφίων, με κίνδυνο ενδεχομένως να υπάρξει παρέμβαση αλλοίωσης της τελικής βαθμολογίας και τελικής κατάταξης».

Η ΕΔΕΚ, με την ίδια ανακοίνωση, κάλεσε το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου που είχε την ευθύνη για τις εξετάσεις να δώσει "διευκρινήσεις με πλήρη στοιχεία".

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Νικόλαο Πολύζο, θέτοντας του τα πιο πάνω για σχολιασμό. Αρχικά επιβεβαίωσε ότι έγινε κι ο ίδιος αποδέκτης σχετικών πληροφοριών, λέγοντας μάλιστα ότι πράγματι έχει υπόψη του ότι έγιναν παράπονα για χρήση μολυβιού στις εξετάσεις.

Τόνισε, ωστόσο, ότι από πλευράς του θα γίνει η απαραίτητη διερεύνηση και ότι το θέμα ήδη τον απασχολεί σοβαρά.

«Περιμένω έκθεση από το Κέντρο Παραγωγικότητας για το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία εντός της ημέρας, ενώ μέχρι τις 10 Μαΐου αναμένω πλήρη και λεπτομερή αναφορά για τις σημερινές εξετάσεις (σημ. 24/04). Αν διαπιστωθεί πως στις εξετάσεις δεν διασφαλιζόταν το αδιάβλητο, να είστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα δεν θα ληφθούν υπόψιν», κατέληξε.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τη διερεύνηση των καταγγελιών για τις εξετάσεις για την πλήρωση των θέσεων γραμματειακού προσωπικού για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ζήτησε ο Υπουργός Υγείας.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου αναφέρει ότι "έχω ήδη ενημερωθεί για τις αντιδράσεις ή/και παράπονα που εκφράστηκαν από συμμετέχοντες στις εξετάσεις για την πλήρωση των θέσεων γραμματειακού προσωπικού για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και αφορούν στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), στο οποίο είχε ανατεθεί από τον ΟΚΥπΥ να διοργανώσει τις εξετάσεις".

Προσθέτει ότι ήδη έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες και να δοθούν εξηγήσεις από το ΚΕΠΑ όσον αφορά στη διαδικασία που τηρήθηκε.

Αναφέρει ότι εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξαν κενά στη διαδικασία, "είμαι βέβαιος ότι το ΔΣ του ΟΚΥπΥ θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα για διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top