ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιωπηλή εκδήλωση και πορεία για την κλιματική αλλαγή έξω από την Βουλή των Aντιπροσώπων

Σιωπηλή εκδήλωση και πορεία για την κλιματική αλλαγή έξω από την Βουλή των Aντιπροσώπων

Mαθητές και νέοι ανακοίνωσαν ότι θα μαζευτούν έξω από την Βουλή των Aντιπροσώπων στις 3 Μαϊου και θα περπατήσουν μέχρι το Υπουργείο Γεωργίας, με σκοπό να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και ακολούθως την προστασία της ζωής και του πλανήτη. 

 
Ανακοίνωση από το Youth for Climate Cyprus αναφέρει ότι "αφού δυστυχώς μετά από την προηγούμενη μας διαδήλωση, η βουλή δεν συζήτησε ούτε πήρε κανένα μέτρο κατά της κλιματικής αλλαγής, θα ξαναπάμε" και προστίθεται ότι "θα καλύψουμε το στόμα μας με ένα μαντίλι χωρίς να απευθυνόμαστε ξανά σε αυτούς, αφού τη φωνή μας δεν την ακούν. Θα αφήσουμε την παρουσία και τα σώματα μας να μιλήσουν με στόχο την ευαισθητοποίηση της βουλής και κάθε πολίτη".

«Η αθόρυβη διαδήλωση χρησιμοποιείται ως μορφή πολιτικής ανυπακοής και μη βίαιης αντίστασης» αναφέρουν  στην ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία διοργανώνεται από μια ομάδα ανεξάρτητων νέων που ανησυχούν για το μέλλον τους και το μέλλον του πλανήτη λόγω της επικείμενης καταστροφής που θα φέρει η κλιματική αλλαγή. 
 
Αναφέρεται ακόμα πως διαδηλώνουν απαιτώντας όπως η κυβέρνηση ευθυγραμμίσει τους στόχους και τις πολιτικές της για να πετύχει τις αναγκαίες μειώσεις αερίων του θερμοκηπίου ώστε να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1.5°C.
 
Απαιτούν επίσης από την κυβέρνηση να αφιερώσει τους απαραίτητους πόρους για να πετύχει τους παραπάνω στόχους,  να ενισχύσει τη θέση που κατέχει η κλιματική κρίση ως θεματική στο αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες του δημοσίου σχολείου, να εγκαινιάσει σχετικά βιωματικά εργαστήρια και η κυβέρνηση και οι εθνικοί φορείς λήψης αποφάσεων να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΑΑΡ)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top