ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: «Πολλά τα οφέλη από την συνεργασία ιατρικών σχολών και νοσοκομείων»

Πρόεδρος: «Πολλά τα οφέλη από την συνεργασία ιατρικών σχολών και νοσοκομείων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν όταν υιοθετηθεί η προωθούμενη νομοθεσία για την συνεργασία ιατρικών σχολών κυπριακών πανεπιστημίων με τα κρατικά και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τον οποίο μετέφερε εκ μέρους του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας προωθεί την ρύθμιση της εγκαθίδρυσης και της λειτουργίας πανεπιστημιακών κλινικών, δια μέσω των οποίων πανεπιστημιακοί γιατροί και φοιτητές θα επωφεληθούν από την πρακτική της κλινικής ιατρικής, ενώ οι γιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες και σε ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών με τους συναδέλφους τους από τον πανεπιστημιακό χώρο.

Η νομοθεσία για την συνεργασία των ιατρικών σχολών κυπριακών πανεπιστημίων και τον ΟΚΥπΥ και ιδιωτικά νοσοκομεία, η οποία έχει ετοιμαστεί και βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για έλεγχο προνοεί την συνεργασία μεταξύ των ιατρικών σχολών των πανεπιστημίων με τα κρατικά και τα ιδιωτικά νοσοκομείο για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών των σχολών, την διενέργεια κλινικής εργασίας από μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και την εκπαίδευση και την έρευνα από γιατρούς και άλλο προσωπικό των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων, είπε ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την υιοθέτηση του νομοθετικού πλαισίου θα υπάρξουν πολλά οφέλη.

Όπως είπε θα επιτευχθεί βελτιωμένη ποιότητα φροντίδας και ανάπτυξη νέων θεραπειών και αγωγών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών διάγνωσης, θα παρέχεται η κατάλληλη επιστημονική εκπαίδευση σε νέους γιατρούς και επιστήμονες και θα δημιουργηθεί μια κουλτούρα επιστημονικής έρευνας στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να προσελκύσουν τους καλύτερους γιατρούς στη περιοχή.

Επίσης, πρόσθεσε, θα δημιουργηθούν επαρκείς δια βίου υποδομές για τον ιατρικό κόσμο, προωθώντας έτσι τον εκπαιδευτικό τουρισμό και θα υπάρξει προσέλκυση κονδυλίων για σκοπούς έρευνας, κάτι που θα ενισχύσει τα έσοδα των νοσοκομείων επιτρέποντας έτσι την επένδυση από πλευράς τους σε τεχνολογία και εξοπλισμό, καθώς και στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο.

«Η συνεχής επένδυση και ανάπτυξη του τομέα υγείας και η κατάλληλη κατανομή των πόρων σε συνδυασμό με την έρευνα και την καινοτομία αποτελούν αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων μας», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top