ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Παράπονα από υποψήφιους στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης – Απειλεί με πρόστιμα τους σταθμούς

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Παράπονα από υποψήφιους στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης – Απειλεί με πρόστιμα τους σταθμούς

Δέκτης παραπόνων έγινε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου από υποψήφιους Ευρωβουλευτές, πως δεν τους παραχωρήθηκε χρόνος για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου αναφέρει πως σημαντικός αριθμός υποψηφίων έκανε παράπονα στην Αρχή για το εν λόγω ζήτημα.

Με την ανακοίνωσή της η Αρχή αναφέρει πως παρά το γεγονός πως «προγραμματισμός που αφορά στις προσκλήσεις για συμμετοχή υποψηφίων και στην παροχή πρόσβασής τους σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αφορά τους ίδιους τους οργανισμούς», πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να «αποφεύγονται οι όποιοι αποκλεισμοί κομμάτων ή υποψηφίων ή εκπροσώπων τους».

Ακόμη η Αρχή αναφέρει πως «αναμένει από όλους τους Ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς πλήρη συμμόρφωση προς τις σχετικές πρόνοιες της Νομοθεσίας, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί ο απώτερος σκοπός της προεκλογικής εκστρατείας που δεν πρέπει να είναι άλλος από την πλήρη, αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση των πολιτών».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Αρχή Ραδιοτηλεόρασης τονίζει πως «παράληψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή ανάλογων κυρώσεων, από την Αρχή, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE