ΑΘΛΗΤΙΚΑ

LIVE: Οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια

LIVE: Οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια

Καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή «Ώρα για μπάλα» είναι ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά όσα όσα λέγονται:

-Πέρασαν δέκα χρόνια αλλά τα πράγματα που είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι ευχάριστω που γυρίζω σε μια ομάδα που έχω προσφέρει ποδοσφαιρικά και προπονητικά. Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες στην ομάδα αυτά τα 10 χρόνια αλλά αυτό που μετράει είναι τι κάνουμε απ’ εδώ και πέρα.

-Κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα, πρώτο στο τραπέζι ήταν το όνομά μου. Όταν κάτι δεν πάει καλά με ψάχνουν, δεν με ψάχνουν όταν τα πράγματα πάνε καλά (γέλια).

-Η κατάλληλη στιγμή που ήρθα. Και πριν τρία χρόνια όταν ήταν ο κύριος Πουλλαΐδης ήμουν κοντά στο να κλείσω. Δεν έγινε τότε, έγινε τώρα…

-Κυπριακό ποδόσφαιρο το ξέρουμε.  Απαιτήσεις ξέρουμε… Μου θυμίζει τη χρονιά πριν 15 χρόνια, το 2004.  Και τότε υπήρχαν προβλήματα, μείναμε 2-3 παίκτες και έπρεπε να φτιάξουμε από την αρχή την ομάδα.  Μας δόθηκε η ευκαιρίες από το εξωτερικό.

-Δεν έχει να κάνει με τι στόχους έχει ο Τιμούρ. Είναι τι στόχους έχει η Ανόρθωση… Μια ομάδα στην προσφυγιά, οι άνθρωποι έφυγαν απ’ τα σπίτια τους και το μόνο πράγμα που πήραν μαζί τους ήταν η Ανόρθωση. Και εγώ όλο στην προσφυγιά είμαι γι’ αυτό συνδέθηκα.

-Χαίρομαι που επιστρέφω σε μια ομάδα που μεγαλούργησα σαν παίκτης και προπονητής. Η ποδοσφαιρική μου ζωή συνδέεται με αυτή την ομάδα.

-Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Αντί να μας ενώσει, δημιούργησε προβλήματα.

-Ξέρει ότι πάντα ήμουν ευθύς. Σε όλες τις ομάδες που πήγα ήταν πρωταγωνιστικοί οι στόχοι. Και τώρα έχω αυτούς τους στόχους. Θέλω να φτιάξω μια ομάδα. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί να γίνει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το είδαμε με την ΑΕΛ φέτος που βγήκε Ευρώπη, παίζει τελικό κυπέλλου και στην αρχή διεκδικούσε και τον τίτλο. Μια μεγάλη ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό αν υπάρχει ηρεμία.

-Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με πέντε παίκτες, απλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Είμαστε κοντά στον έκτο παίκτη. Σχεδόν το 70% των μεταγραφών έχει γίνει. Θα κρατήσουμε σίγουρα 1-2 θέσεις και για τον Αύγουστο. Έχουμε συμφωνήσει με παίκτες και από Ελλάδα και από Γεωργία και από άλλες χώρες. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν όταν αρχίσει η προετοιμασία και να πρέπει να κάνουμε άλλες κινήσεις.

-Ναι ισχύει για τον Βασιλακάκη.

-Εγώ δεν δίνω χρόνο στον εαυτό μου. Έχω συμβόλαιο δυο χρόνια. Σε δυο χρόνια πρέπει να φέρω τίτλο στην Ανόρθωση. Αν δεν το καταφέρω δεν θα νιώθω καλά με τον εαυτό μου.

-Εγώ ζήτησα συγκεκριμένο μπάτζετ από τη διοίκηση και μπήκε στο συμβόλαιο. Είναι 3,5 εκατομμύρια.

-Και το ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει διπλάσιο ή τριπλάσιο πρϋπολογισμό. Μπορεί, δεν ξέρω. Αλλά βλέπουμε ότι δεν έχει ξεφύγει. Απλά το ΑΠΟΕΛ ξέρει να παίρνει το πρωτάθλημα, αυτή είναι η διαφορά με άλλες ομάδες. Και να μην λένε κάποιοι ότι βοηθάει η διαιτησία. Η διαιτησία έχει βελτιωθεί πολύ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι όπως παλιά που εμείς… ήμασταν στον round about της Λάρνακας και ήμασταν ήδη με 10 παίκτες.

-Εγώ έδωσα σε πολλούς Κύπριους παίκτες την ευκαιρία και έκαναν πρόοδο. Όταν κάνεις ένα βήμα πρέπει να συνεχίζεις να δουλεύεις. Υπάρχουν ταλέντα αλλά πρέπει να δουλέψουν πολύ περισσότερο. Μια προπόνηση δεν είναι αρκετή. Ο Πιέρος για παράδειγμα είχε μπροστά του τον Καβενάγκι που ήταν μεγάλο όνομα και έπαιρνε πολλά λεφτά. Ο Πιέρος δούλεψε πολύ. Όταν βλέπεις ότι το όνομα δεν τραβάει και ο νεαρός μπορεί να σου δώσει κάτι άλλο, θα τον βάλεις. Για μένα δεν έχει σημασία η εθνικότητα.

-Για την απομάκρυνση από το ΑΠΟΕΛ να μου πεις εσύ (σ.σ Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη) αν ήταν δίκαιη! Εσύ ξέρεις καλύτερα. Άστο τώρα το ΑΠΟΕΛ! Κάναμε εμείς τη δουλειά μας, οι άνθρωποι αποφάσισαν έτσι… Όταν έχεις εξασφλίσει σχεδόν το πρωτάθλημα, ο καθένας κρίνει μόνος του αν ήταν δίκαιο ή όχι. Εγώ δεν βλέπω το παρελθόν αλλά το μέλλον.

-Κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει. Μίλησα με το μάνατζερ του Γιαννιώτα αλλά λέει ότι θέλει να περιμένει ίσως και τελευταία στιγμή. Κάποιες φορές μπορεί να πάρεις παίκτη τέλος Αυγούστου αν έχεις τη θέση. Εμφανίζονται και καλές περιπτώσεις εκεί.

-Το χρήμα δεν είναι το παν αλλά είναι σημαντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο. Για μένα το χειρότερο είναι πως το ποδόσφαιρο έγινε business. Βλέπουμε ότι το ΑΠΟΕΛ έχει τα χρήματα να φέρνει καλύτερους παίκτες και έχει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

-Τι να σου λέω τώρα για την Ελλάδα… Απογοητεύτηκα γιατί το μεγαλύτερο ρατσισμό και αδικία στην Ελλάδα τον έζησα εγώ και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Ήμουν θύμα ρατσισμού από τους δημοσιογράφους γιατί δηλητηρίαζαν τον κόσμο. Δεν θέλουμε σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός για παράδειγμα να έχει ένα προπονητή από Κύπρο ή από Γεωργία. Αυτό είναι ρατσισμός. Πριν λίγους μήνες συμφώνησα με μια ομάδα της κεντρικής Ευρώπης. Στο τέλος είπαν ότι θέλουμε κάποιο από Γερμανία ή Ολλανδία. Στον Ολυμπιακό δεν δέχθηκα γκολ και έφυγα. Στην ΑΕΚ ήμουν ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και έφυγα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Με την πρώτη στραβή έφυγα και δεν μου στάθηκαν κάποιοι άνθρωποι. Σε Ελλάδα και Κύπρο ζούμε ποδοσφαιρικό κανιβαλισμό.

-Αν είσαι Ισπανός, Ιταλός ή Πορτογάλος είσαι προπονηταράς. Αν έπιασες το χέρι του Μουρίνιο είσαι προπονηταράς!

-Έκανα πολλά λάθη σαν προπονητής αλλά τουλάχιστον είμαι καθαρός στην συνείδησή μου ότι έκανα λάθος επειδη έτσι το σκεφτόμουν. Δεν κάνω ποτέ κάτι σκόπιμα. Σαν παίκτης πέρασα πολλές αδικίες και όπου πήγα ήταν με το σπαθί μου. Κανένας δεν μου χαρίστηκε…

-Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο όχι ένα. Θα άλλαζα τη νοοτροπία που είναι πολύ κακή. Πάντα είμαστε καχύποπτοι.

-Είμαι υπέρ του VAR. Aπό την Κύπρο και την Ελλάδα έπρεπε να ξεκινήσει για να μην έχει παράπονα ο κόσμος!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top