ΔΙΕΘΝΗ

Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Υπάρχουν αρκετές ποδοσφαιρικές ιστορίες που έγιναν σημείο αναφοράς και ακόμη μέχρι σήμερα, τις έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με μοναδικές στιγμές.

Μια από αυτές, έχει ως πρωταγωνιστή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στις 19 Απριλίου του 1989, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Νάπολι για τον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών του UEFA Cup, με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των παικτών, από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγεται το τραγούδι «Life is Life». Ένα τραγούδι του Αυστριακού ποπ συγκροτήματος Opus που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1984. Στους ήχους της μεγάλης αυτής επιτυχίας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνει τα «μαγικά» του και ξεσηκώνει 70.000 κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία και κάθε φορά που το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται, η στιγμή με τον Μαραντόνα έρχεται στο προσκήνιο.

Για την ιστορία, ο Μαραντόνα και η παρέα του απέσπασαν ισοπαλία 2-2 εκείνο το βράδυ στο Μόναχο, πέρασαν στον τελικό και στη συνέχεια κατέκτησαν τον τίτλο απέναντι στην Στουγκάρδη. Η Νάπολι νίκησε 2-1 εντός έδρας και εξήλθε ισόπαλη 3-3 στο εκτός έδρας παιχνίδι.

- Ο Μαραντόνα παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Νάπολι με 115 γκολ σε 259 εμφανίσεις. Αγωνίστηκε στη Νάπολι από το 1984 μέχρι το 1991. Κατά την παρουσίαση του στην ομάδα, στις 5 Ιουλίου του 1984, 75.000 οπαδοί της Νάπολι των αποθέωσαν στο Σάο Πάολο. Με την καθοδήγηση του Μαραντόνα, η Νάπολι κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα, την σεζόν 1986-87, ενώ την περίοδο 1989-90 κέρδισε το δεύτερο της πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το UEFA, ενώ το 1987 είχε κερδίσει το Κύπελλο Ιταλίας. Το 1990 ο Μαραντόνα οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του ιταλικού Super cup. Η Νάπολι τίμησε τον Μαραντόνα αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 10 που φορούσε.

Στέλιος Δημοσθένους   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top