ΙΡΑΝ: Πιθανές οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν δείξουν σεβασμό

ΙΡΑΝ: Πιθανές οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν δείξουν σεβασμό

Ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε το Σάββατο  1/6 ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να διεξαχθούν μόνο με βάση το «σεβασμό» και «σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».


«Είμαστε άνθρωποι της λογικής και των διαπραγματεύσεων, μόνο αν καθόμαστε σε τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επικρατεί σεβασμός και συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας εντολής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε μια προφανή αναφορά του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


«Έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υποτασσόμαστε σε τυραννική εξουσία», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τόνισε πως η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο με το Ιράν. 

«Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό που θέλουμε είναι η απουσία πυρηνικών όπλων», έχει τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας πως εκτιμά ότι μπορεί «να φθάσει σε μια συμφωνία» με την Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Η Κύπρος εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή της για την στάση αρχών της Αυστραλίας στο Κυπριακό και τη διαρκή υποστήριξή της στην κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Ύπατης Αρμοστή της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Emily Louise Pugin.

BEST OF TOTHEMAONLINE