ΓΕΣΥ: Σοβαρά τα προβλήματα στις Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους - «Να αναλάβουν ευθύνες»

ΓΕΣΥ: Σοβαρά τα προβλήματα στις Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους - «Να αναλάβουν ευθύνες»

«Τα κρατικά νοσηλευτήρια θα χάσουν και την όποια αίγλη τους έχει απομείνει και παράλληλα τους έμπειρους γιατρούς που διαθέτουν σήμερα»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) με αφορμή την έναρξη του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), καλεί τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και την πολιτεία, «ακόμα και τώρα, να αφήσουν τους ειδικούς να βάλουν τις σωστές διαγνώσεις στα προβλήματα, να αφήσουν κατά μέρους τις κατηγορίες και τις προσπάθειες απεμπόλησης ευθυνών, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να κάτσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουν τα προβλήματα των κρατικών υπηρεσιών υγείας με σοβαρότητα».

Αλλιώς, φοβόμαστε, σημειώνει η ΠΑΣΕΣΙ, ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια θα χάσουν και την όποια αίγλη τους έχει απομείνει και παράλληλα τους έμπειρους γιατρούς που διαθέτουν σήμερα.


Σημειώνεται ότι «αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα των δημοσίων υπηρεσιών υγείας αυτές τις μέρες, όπως παραδέχονται ακόμα και διοικητικά στελέχη του ΟΚΥπΥ, παρόλο που τα έχουν φορτώσει όλα στους γιατρούς».
 
Οι γιατροί, συνεχίζει η ΠΑΣΕΣΙ, ήμασταν οι πρώτοι που προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα, προτείναμε λύσεις, κάναμε εισηγήσεις, προσπαθήσαμε να προλάβουμε τις παραιτήσεις εκλεκτών συναδέλφων - δυστυχώς οι προτάσεις μας λήφθηκαν ως αντίσταση στην αλλαγή, ως προσπάθειες να αποκομίσουμε όφελος από την αλλαγή, ακόμα και ως προσπάθειες αναχαίτισης του ΓΕΣΥ.
 
«Ατέρμονες συζητήσεις επί συζητήσεων με τον ΟΚΥπΥ δεν κατέληξαν πουθενά και φτάσαμε κυριολεκτικά στο και πέντε, για να βρεθούμε ανέτοιμοι και εκτεθειμένοι μπροστά στους ασθενείς μας, κάτι το οποίο μας θίγει σαν ανθρώπους και σαν επαγγελματίες υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE