ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σεφτέ» με πεντάρα η Δανία, τα… χρειάστηκε η Ιρλανδία

«Σεφτέ» με πεντάρα η Δανία, τα… χρειάστηκε η Ιρλανδία

Με τον Ντόλμπεργκ να σκοράρει δις, η Δανία πήρε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2020, διαλύοντας 5-1 τη Γεωργία! Η Ιρλανδία νίκησε με το… φτωχό 2-0 το τελευταίο Γιβραλτάρ, στο άλλο ματς.

Την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020 σημείωσε η Δανία σήμερα στην Κοπεγχάγη, όπου και επιβλήθηκε της Γεωργίας με το εντυπωσιακό 5-1.

Οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν αρκετά νωρίς με τον Ντόλμπεργκ να κάνει… εύκολα την προβολή μετά το γύρισμα του Κάερ, στο 13ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, όταν μετά από πολύ ωραία αντεπίθεση και κάθετη πάσα του Γκβίλια ο Λομπτζανίτζε με πλασέ πέτυχε το 1-1, στο 25’!

Η Δανία ευτύχησε να προηγηθεί ξανά μετά από πέντε λεπτά, με τον Κανκαβα να ανατρέπει τον Κάερ και τον Έρικσεν να σκοράρει από την άσπρη βούλα, παρότι ο Λόρια έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία ενώ ακούμπησε κιόλας τη μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα του…

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα καλύτεροι και ο Ντόλμπεργκ έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, με πολύ ωραίο βολέ για το 3-1, στο 63ο λεπτό, δείχνοντας να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Ενώ, δέκα λεπτά αργότερα, ο Λόρια κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ με ωραία επέμβαση στο σουτ του Ντόλμπεργκ αλλά ο Πόουλσεν πήρε το «ριμπάουντ» στην εξέλιξη της φάσης κι έκανε το 4-1!

Μάλιστα, στο 77’, η Δανία θα μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ, αλλά το δοκάρι σταμάτησε την πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Άνκερσεν. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπράιθγουαϊτ να προσθέτει κι αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ…

inner

Στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου, η Ιρλανδία δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στο τελευταίο Γιβραλτάρ, όπως μαρτυράει και το τελικό 2-0 για να ντουμπλάρει ωστόσο τις νίκες της απέναντί του.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως το νικητήριο τέρμα για τους πρωτοπόρους του γκρουπ προήλθε από… αντίπαλο, όταν ο Μακ Γκόλντρικ προσπάθησε να σκοράρει από κοντά, στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα βρήκε πάνω στον Γκόλντγουιν και ακολούθως στον Τσιπολίνα, για να καταλήξει στα δίχτυα!

Ενώ και το δεύτερο γκολ της Ιρλανδίας σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν ο Μακ Λιν έκανε μια «βαθιά» σέντρα και ο Μπράντι το δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά, ξέκοψε κάθε πιθανότητα… εμφράγματος, από τυχόν ισοφάριση του Γιβραλτάρ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Ιρλανδία-Γιβραλτάρ 2-0 (27’ αυτ. Τσιπολίνα, 90’+3′ Μπράντι)
Δανία-Γεωργία 5-1 (13’, 63’ Ντόλμπεργκ, 30’ πεν. Έρικσεν, 73’ Πόουλσεν, 90’+3’ Μπράιθγουαϊτ – 25’ Λομπτζανίτζε)
Ρεπό: Ελβετία

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Ιρλανδία 10 (σε 4 αγώνες)
2. Δανία 5 (σε 3 αγώνες)
3. Ελβετία 4 (σε 2 αγώνες)
4. Γεωργία 3 (σε 4 αγώνες)
5. Γιβραλτάρ 0 (σε 3 αγώνες)

Η επόμενη αγωνιστική (07/09):
Γιβραλτάρ-Δανία 21:45
Ιρλανδία-Ελβετία 21:45

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top