ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ – Βολές κατά Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Η επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ – Βολές κατά Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Μαραθώνια ήταν η συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, που ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας 10/06 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 11/06.

Του Μιχάλη Μενελάου

Χωρίς να υπάρξει ξεκάθαρο αποτέλεσμα από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τον προεκλογικό αγώνα του ΔΗΣΥ ενόψει Ευρωεκλογών, όσο και γύρω από τις πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, όπου έλαβε χώρα η συνερία του Πολιτικού Γραφείου, συμμετείχαν 200 και πλέον πρώην και νυν στελέχη και αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ.

Σε μια συζήτηση όπου ο Αβέρωφ Νεοφύτου βγήκε αλώβητος, με τα πυρά να στέφονται – ως επί το πλείστον – στην Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που απουσίαζε από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος λόγω υποχρεώσεών του στο εξωτερικό.

Σε μια σύντομη ομιλία, ο Πρόεδρος του κόμματος, παρουσιάστηκε ενωτικός ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε τόσο στον αγώνα του κόμματος στις Ευρωεκλογές, όσο και στη δράση της Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του τέως υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος επανέλαβε την επαναφορά του ΔΗΣΥ στις αρχές που έθεσε ο Γλαύκος Κληρίδης, ενώ ανέφερε πως εάν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος του κόμματος, τότε θα προχωρούσε σε εκλογικό συνέδριο, χωρίς ωστόσο να θέτει θέμα αμφισβήτησης του Αβέρωφ Νεοφύτου και τονίζοντας πως δεν θα ήθελε οποιοδήποτε αξίωμα ο ίδιος.

Σε γενικές γραμμές η κριτική κινείτο γύρω από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως επίσης και στη σύγχυση που επικρατεί στους πολίτες για την ταυτότητα του κόμματος. Μια σύγχυση η οποία πηγάζει από την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, όπως αναφέρθηκε.

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και νομικός, Ρίκκος Μαππουρίδης, έριξε τα πυρά του κατά των υπουργών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και του ιδίου, καθώς συμβάλει στην πολιτική απαξίωση με τον τρόπο που δραστηριοποιείται το πρώην δικηγορικό του γραφείου, όπως ανέφερε.

Στα ίδια μήκη κύματος, κυμάνθηκε και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης, ο οποίος ανέφερε πως η συμπόρευση ΔΗΣΥ-Προεδρικού στο Κυπριακό δημιουργεί αμφιβολίες για τη σοβαρότητα του κόμματος, λόγω της πολιτικής τακτικισμών.

Μιλώντας ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ιδρύματος «Γλαύκος Κληρίδης», Μιχάλης Σοφοκλέους, είπε πως ο ΔΗΣΥ απώλεσε τη ψήφο της μεσαίας τάξης, ενώ η Ξένια Κωνσταντίνου τόνισε πως το κόμμα θα χάσει και άλλες ψήφους εάν δεν αποσαφηνίσει την κεντροδεξιά ταυτότητά του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως «εκ μέρους» της Κυβέρνησης, παρευρέθηκαν οι τέσσερις υπουργοί, Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Σάββας Αγγελίδης.

Ακόμη στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος συμμετείχαν η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Γραφείου, τοποθετήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό πως για να είναι ισχυρή η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πρέπει και το κυβερνών κόμμα να είναι εξίσου ισχυρό, ενώ από την πλευρά του ο Χάρης Γεωργιάδης είπε πως οι πολλές μεταρρυθμίσεις «φέρνουν μαζί τους» και πολιτικό κόστος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top