ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαταγγελίες για πάρτι σε παραλία ξενοδοχείου στην Πάφο, εις βάρος της ωοτοκίας των χελώνων

Kαταγγελίες για πάρτι σε παραλία ξενοδοχείου στην Πάφο, εις βάρος της ωοτοκίας των χελώνων

Καταγγελίες για υπαίθρια πάρτι στην παραλία γνωστού ξενοδοχείο με πυρσούς και για άλλες παρεμβάσεις στο περιβάλλον εις βάρος της ωοτοκίας των χελώνων διατυπώνει η Οικολογική Παρέμβαση - Φίλοι του Ακάμα Οργάνωση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.



Σε ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η παραλία αυτή έχει μέρα και νύκτα ξύλινα κρεβατάκια και βαριές ομπρέλες του ξενοδοχείου και ότι παραπλεύρως λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, και θαλάσσια αθλήματα.

"Αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί πλήρως άλλοι λουόμενοι από την απόλαυση της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο. Αλλά το κυριότερο καταστροφικό αποτέλεσμα είναι η δραστική μείωση του αριθμού της ωοτοκίας των 2 ειδών χελωνών στην περιοχή (που αποτελούν είδη προτεραιότητας), λόγω της όχλησης της φωτορύπανσης και ηχορύπανσης", υποστηρίζει η οργάνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη παραλία είναι προστατευόμενη με πολλαπλά καθεστώτα προστασίας καθώς αποτελεί ζώνη  προστασίας της παραλίας, είναι περιοχή του δικτυού Natura 2000, αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου και είναι οικολογικά άκρως ευαίσθητη λόγω της ωοτοκίας των χελωνών αλλά και της παρουσίας των φώκιων στη θαλάσσια περιοχή και σε  παρακείμενη σπηλιά.

"Το ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια  πρόληψης ή έστω ανάσχεσης αυτής της κατάστασης εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών οι οποίες φαίνεται να αδυνατούν- ίσως λόγω πολιτικών ή άλλων παρεμβάσεων-, με αποτέλεσμα τα πράγματα να φθάνουν σε ασυδοσία", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top