ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ακυρώθηκε η συναυλία στο Lady's Mile - «Επικράτησε ο πολιτισμός και ο σεβασμός στη Φύση»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ακυρώθηκε η συναυλία στο Lady's Mile - «Επικράτησε ο πολιτισμός και ο σεβασμός στη Φύση»

 Συναυλία στην παραλία Lady's Mile Λεμεσού, για την οποία ήδη τα εισιτήρια φαίνεται να είχαν ήδη εξαντληθεί, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις αφού έγινε λόγος για κίνδυνο σε ευάλωτα είδη πουλιών της περιοχής.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων με παρεμβάσεις από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμό Κύπρου τις οποίες υποστήριξε δημόσια και κοινοβουλευτικά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου συναυλία στο Lady's Mile «έχει ευτυχώς αλλάξει χώρο και δεν θα πραγματοποιηθεί στο βιότοπο του Ακρωτηρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης έχει ζητήσει την εγγραφή σχετικού θέματος στη Βουλή». 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η περιοχή του Lady's Mile έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία αφού φιλοξενεί ευάλωτα είδη πουλιών, τα οποία θα επηρεαστούν αρνητικά από την οχληρία στο χώρο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος στο Νανοπλουμίδι, ένα χαρακτηριστικό και ευάλωτο είδος πουλιού, το οποίο αυτή την εποχή φωλιάζει στην περιοχή, ενώ παράλληλα το Lady's Mile αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές αναπαραγωγής του.

Εν συνεχεία το Κίνημα Οικολόγων τονίζει ότι: «Αξίζει να αναφερθεί η προσωπική συμβολή της Ελληνίδας τραγουδίστριας Μαρίζας Ρίζου η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συναυλία λόγω των περιβαλλοντικών αντιδράσεων. Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποτελεί στοίχημα να εμπεδωθεί η σημασία της περιβαλλοντικής συνείδησης ως ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη όταν λαμβάνονται αποφάσεις για καλλιτεχνικά ή άλλα υπαίθρια δρώμενα.

Το ζήτημα είναι πότε θα αποκτήσουν κι άλλοι φορείς την ίδια περιβαλλοντική ευαισθησία όπως π.χ. το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ που επιμένει να εγκαταστήσει ένα μεγάλο πάρκο με φωτοβολταϊκά κάτοπτρα στο βιότοπο Ακρωτηρίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top