ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κάλεσμα από τον αναπληρωτή του Κόρμπιν για δεύτερο δημοψήφισμα του Brexit

Νέο κάλεσμα από τον αναπληρωτή του Κόρμπιν για δεύτερο δημοψήφισμα του Brexit

Υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit τάχθηκε για ακόμα μία φορά ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, Τομ Γουάτσον.

Σε ομιλία του που εκλαμβάνεται ως ξεκάθαρη διατύπωση διαφωνίας με την επαμφοτερίζουσα επίσημη στάση του κόμματος όπως την έχει εκφράσει ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο κ. Γουάτσον είπε πως το δημοψήφισμα είναι ο μοναδικός τρόπος να σπάσει το αδιέξοδο γύρω από το Brexit και πως «η καρδιά και οι αξίες των Εργατικών είναι υπέρ της παραμονής (στην ΕΕ)».

«Πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε δυνατά υπέρ της παραμονής. Το μέλλον μας δε χρειάζεται να είναι το Brexit. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας», σημείωσε ο αναπληρωτής ηγέτης των Εργατικών σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης.

Συμπλήρωσε: «Μπορούμε να βάλουμε τη Βρετανία ξανά πίσω στην καρδιά της Ευρώπης. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ως επί κεφαλής της μάχης για ένα πιο δίκαιο και πιο ισχυρό μέλλον, μαζί. Αλλά μπορούμε να πετύχουμε αυτό το μέλλον μόνο αν οι Εργατικοί μοχθήσουν για αυτό και το υποστηρίξουν. Είναι ώρα να το κάνουμε».

Ανέφερε επίσης ότι η πλειοψηφία των Εργατικών ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως ταξικής προέλευσης, υποστηρίζουν την Ευρώπη και το ρόλο της χώρας τους σε αυτήν. Ζήτησε λοιπόν τη διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του κόμματος για να καθοριστεί η κομματική γραμμή επί του νέου δημοψηφίσματος.

Ο κ. Κόρμπιν έχει κάνει βήματα προς την υποστήριξη του δεύτερου δημοψηφίσματος επί οποιασδήποτε συμφωνίας του Brexit εγκριθεί από το κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει τη λαϊκή ψήφο ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που η χώρα δεν έχει οδηγηθεί σε εκλογές.

Η ασαφής θέση του κ. Κόρμπιν επί του δημοψηφίσματος θεωρήθηκε από τους πολιτικούς αναλυτές στη Βρετανία ως ο βασικός λόγος για την κακή επίδοση των Εργατικών στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Το κόμμα υποχώρησε στην τρίτη θέση πίσω από το άκρως ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit και από τους φιλοευρωπαίους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top