ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παραιτείται ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος

Παραιτείται ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος

Την απόφασή του να θέσει την παραίτησή του, μετά από αρχιερατεία 46 χρόνων, ανακοίνωσε την Τρίτη (18/6) σε κεκλεισμένων των θυρών σύναξη των ιερέων της Μητροπόλεως ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με τον 'Φιλελεύθερο', Μητροπολίτης Κιτίου στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ότι επειδή είναι 81 ετών και οι δυνάμεις του δεν είναι ανεξάντλητες, θέλει να δώσει τη θέση του σε έναν νεότερο για να συνεχίσει το έργο του, ενω τόνισε ότι έλαβε την απόφασή του «από αγάπη στο ποίμνιό του».

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο Κιτίου Χρυσόστομος αναμένεται να υποβάλει γραπτώς την παραίτησή του, επικαλούμενος βασικά το άρθρο 14, παράγραφος 2, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας Κύπρου, στην οποία αναφέρεται ότι Αρχιερεύς δύναται «να παραιτηθεί οικειοθελώς από τον Θρόνο του».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top