ΑΝΑΤΗΕΜΑΤΙΣΜΟΙ

ANATHEMATIΣΜΟΙ: Πορθητής ή μήπως... πορδιτής;

ANATHEMATIΣΜΟΙ: Πορθητής ή μήπως... πορδιτής;

Εφκάλαν μας την τρύπα ή εν μας την εφκάλαν;

Οι Τούρκοι,
απειλούν τους Αμερικάνους,
απειλούν τους Ευρωπαίους,
απειλούν την Γαλλία,
απειλούν τη Γερμανία,
απειλούν το Ισραήλ,
απειλούν την Αίγυπτο,
απειλούν την Ελλάδα.

Νομίζω τελευταία ο Ερντογάν εμάλλωσε και με εκείνο το λεβεντόπαιδο της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Έσκαψε λέει ο Πορθητής 3,000 μέτρα βάθος, ενώ όλοι οι ξένοι εμπειρογνώμονες έχουν φύγει από το γεωτρύπανο μετά τα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Δηλαδή, για να καταλάβω καλά, η Exxon Mobil -που εν Αμερικάνοι και έχουν προϋπολογισμό ίσσια με την Τουρκία- έφαε τη ζωή της να σκάψει σε τόσο βάθος και καμπόσοι πελλότουρκοι πας το γεωτρύπανο εκαταφέραν τα καλλύτερα που την Exxon Mobil;

Τελικά οι μόνοι που τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη απ' ό,τι φαίνεται είμαστε εμείς. Φυσικά, όποιος κρούζει φυσά και το γιαούρτι. Επιάσαν μας την μισή Κύπρο τζιαί εμείς ακόμα χτενιζούμαστε.

Τώρα με μια πιο σοβαρή νότα, παρόλο που δεν είμαι διεθνολόγος, επειδή έχω πάθος με την ιστορία, εκατέληξα στα πιο κάτω συμπεράσματα:

Αυτήν τη φορά η ιστορία ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Στην Τουρκία από τον καιρό του Κεμάλ Ατατούρκ υπήρχε η ισορροπία μεταξύ των πολιτικών και των στρατιωτικών. Εβγάζαν εθνικό πλάνο για τα επόμενα 30 χρόνια. Εξ' ου και εντοπίστηκε και χάρτης της Κύπρου όπως είναι σήμερα διαμελισμένη με ημερομηνία από το 1964. Όποτε οι πολιτικοί ξέφευγαν με νοοτροπίες οθωμανικές, τους έκαμναν ένα πραξικόπημα και μετά προκήρυτταν εκλογές και εβάλλαν τα πράματα στη θέση τους. Και γι' αυτό μέχρι τα τελευταία χρόνια έκαναν πάντα ό,τι ήθελαν.

Μετά όμως το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, ο Ερντογάν "αποκεφάλισε" τους μισούς αξιωματικούς και πλέον στην Τουρκία επικρατεί ένας σουλτάνος με όνειρα θερινής νυκτός για οθωμανική αυτοκρατορία. Αντιδρά σπασμωδικά, χωρίς πλάνο και εμάλλωσε με όλο τον πλανήτη.

Γι' αυτό σας λέω και καταλήγω ότι τούντη φορά θα το χάσει το παιχνίδι και θα φάει κάτι βυζινόπατσους που θα τους θυμάται πολλήν τζαιρό.

Αυτή είναι η εμπεριστατωμένη μου μελέτη για το θέμα. Γι' αυτό το Σαββατοκυρίακο θα πάω ψάρεμα για τόνους στο Golden Coast κοντά στο Βαρώσι πέρκι τους πιάω κανένα ψευδο-τόνο να τους εκδικηθώ!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top