ΕΛΛΑΔΑ

Μοσκοβισί: Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι η αρχή του τέλους για το ευρω

Μοσκοβισί: Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι η αρχή του τέλους για το ευρω

«Αν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή την ένωση, οι αγορές θα αναζητήσουν αμέσως ποια χώρα θα ακολουθήσει", είπε ο Μοσκοβισί στο Der Spiegel

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποίησε για «καταστροφή» στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις Κυβερνήσεις της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη καθώς η Αθήνα προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερη πίστωση.

Μια μέρα μετά που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει εκτός της Ευρωζώνης, επειδή οι ηγέτες θα αποτύχουν να διαπραγματευτούν την εξασφάλιση νέου δανεισμού, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι οι σκληροπυρηνικοί της ΕΕ υποτίμησαν τον κίνδυνο ότι κάτι τέτοιο θα δώσει το έναυσμα για ένα μοιραίο ντόμινο κατάρρευσης του κοινού νομίσματος.

"Όλοι μας στην Ευρώπη πιθανότατα συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα είναι μια καταστροφή - για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί στο “Der Spiegel” - μια άποψη που στην πραγματικότητα δεν συμμερίζονται ορισμένοι συντηρητικοί σύμμαχοι της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top