ΠΑΡΑ-THEMA

Ταξίδεψε 2.000 μίλια από Κύπρο στην Αγγλία με… ζωντανό σουβενίρ στη βαλίτσα του! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ταξίδεψε 2.000 μίλια από Κύπρο στην Αγγλία με… ζωντανό σουβενίρ στη βαλίτσα του! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα απίστευτο και… ζωντανό εύρημα στις αποσκευές ταξιδιώτη από την Κύπρο στην Αγγλία.

Ο τουρίστας από το Γουάικομπ επέστρεψε στο σπίτι του στις 24 Ιουνίου από ταξίδι αναψυχής στο νησί μας και ανακάλυψε ότι μετέφερε για 2.000 μίλια ένα δείγμα της κυπριακής πανίδας!

Πρόκειται για μια ενδημική σαύρα!

«Η σαύρα με κάποιο τρόπο κατάφερε να μπει στην βαλίτσα του με τον έκπληκτο ταξιδιώτη να το ανακαλύπτει μόλις επέστρεψε στο σπίτι του στις 24 Ιουνίου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα bucksfreepress.

Και συνεχίζει η συντάκτρια του εν λόγω ρεπορτάζ: «Το εξωτικό ερπετό διασώθηκε από τον οργανισμό για την προστασία των ζώων RSPCA και συγκεκριμένα από τον λειτουργό Rachel Edwards, ο οποίος το μετέφερε σε ειδικό.

Καθώς τα ζώα δεν είναι γηγενή, δεν είναι νόμιμο με βάση τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας να αφεθεί ελεύθερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον είναι αβέβαιο κατά πόσο θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον –έτσι συχνά βρίσκουν στέγη σε ειδικά μέρη, ζωολογικούς κήπους ή σε πάρκα που φιλοξενούν ζώα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οργανισμού RSPCA Adam Grogan το φαινόμενο ταξιδιωτών που επιστρέφουν στην Αγγλία με ζώα των χωρών που επισκέφτηκαν, είναι συχνό.

«Το μήνυμά μας στους τουρίστες αυτή την περίοδο είναι να προσέχουν όταν πακετάρουν, διασφαλίζοντας ότι δεν θα έχουν ανεπιθύμητους επισκέπτες στα ρούχα, τα παπούτσια, τις κάλτσεςή τις τσάντες τους» είπε μεταξύ άλλων.

Σε μια άλλη περίπτωση τον περασμένο Ιανουάριο, Βρετανός ταξίδεψε 8.000 μίλια από τη Νότια Αφρική, φέρνοντας μαζί του έναν βάτραχο. Ένας άλλος ταξιδιώτης επιστρέφοντας –επίσης- από τη Νότιο Αφρική έφερε σκορπιό!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top