ΚΥΠΡΟΣ - ΒΟΥΛΗ: «Όχι» στα πρόστιμα – καμπάνες στους οδηγούς!

ΚΥΠΡΟΣ - ΒΟΥΛΗ: «Όχι» στα πρόστιμα – καμπάνες στους οδηγούς!

Βουλευτές, συντεχνίες και οργανώσεις επαγγελματιών οδηγών, δεν συμφωνούν με τις αυξήσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας, που προτείνονται από το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», την Παρασκευή (5/7) στην επιτροπή Μεταφορών της Βουλής κλήθηκαν και ενημερώθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας, βουλευτές, οι συντεχνίες, οι αυτοκινητιστικές οργανώσεις, ο Δήμος Λευκωσίας και οι οργάνωση αναπήρων.

Στην επιτροπή, παρουσιάστηκαν συνταρακτικά στοιχεία που αφορούν τα θανατηφόρα τροχαία στην Κύπρο, αλλά και τους παραβάτες οδηγούς.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρεται ότι οι συντεχνίες και οι οργανώσεις επαγγελματιών οδηγών τάχθηκαν εναντίον των «τσουχτερών» αυξήσεων στα πρόστιμα, ενώ ο Δήμος Λευκωσίας και η οργάνωση αναπήρων, υπέρ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών, ανέφερε ότι οι εξοντωτικές ποινές που προτείνονται, δεν συνάδουν με τους μισθούς του κόσμου.

Έτσι, φαίνεται πως αν και εφόσον εγκριθούν τα πρόστιμα, τα ποσά που θα πληρώνονται, θα είναι χαμηλότερα από όσα προτείνει το Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι το θέμα, αφέθηκε για να συζητηθεί ξανά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τότε θα αποφασιστεί και το ύψος των αυξήσεων. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE