ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινή φυλάκισης σε 23χρονο – Επικαλέστηκε φόβο για τη ζωή του

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινή φυλάκισης σε 23χρονο – Επικαλέστηκε φόβο για τη ζωή του

Στην επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών σε 23χρονο, προχώρησε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Της Γεωργίας Παππούτα 


Συγκεκριμένα, ο καταδικασθέντας ‘πιάστηκε’ επ’ αυτοφώρω από μέλη της ΥΚΑΝ σε εξοχική κατοικία στην επαρχία Λευκωσίας, να έχει στην κατοχή του 2.994 κιλά κάνναβης, τα οποία παραδέχθηκε ότι ήταν δικά του.


Σε κατάθεση του ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι ενοικίαζε την εν λόγω οικία από την πρώην σύζυγο του πατέρα του, με σκοπό να αποθηκεύει τις ναρκωτικές ουσίες έναντι αμοιβής. Όπως ισχυρίστηκε στο παρελθόν είχε δανειστεί χρήματα από τοκογλύφο, ο οποίος τον πίεζε να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί, ωστόσο αρνήθηκε να τον κατονομάσει.


Ο 23χρονος επικαλούμενος τον φόβο για τη ζωή του, αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των προσώπων που τον προμήθευσαν με τις ναρκωτικές ουσίες, με την εντολή να τα φυλάει μαζί με άλλα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του.


Στην αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, ο συνήγορος υπεράσπισης του υιοθέτησε την Κοινωνική Έρευνα του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών, η οποία κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου. Στην εν λόγω έρευνα αναφέρονται οι προσωπικές περιστάσεις του καταδικασθέντα και μεταξύ αυτών η περιστασιακή χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από την ηλικία των 17, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλει ο 23χρονος για να ενταχθεί σε Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης εντός των Κεντρικών Φυλακών.


Στον 23χρονο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. στην κατηγορία κατοχής με σκοπό την προμήθεια 2.994 κιλών κάνναβης, ενώ στην κατηγορία κατοχής δεν επιβλήθηκε η οποιαδήποτε ποινή αφού τα γεγονότα συμπεριλαμβάνονται στην πιο πάνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top