ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων - Ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων - Ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης είχε την Δευτέρα (8/7) συνάντηση στο Γραφείο του στο Αρχηγείο Αστυνομίας με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου. 

Η κα Αντωνίου αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό και τα μέλη της Ηγεσίας για τη συνάντησή τους, τόνισε ότι η επιμόρφωση των μελών της Αστυνομίας στα θέματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών είναι πολύ σημαντική.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών της πρώτης γραμμής σε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας πρέπει να είναι συνεχής και ότι τυχόν στερεότυπα και προκαταλήψεις υπάρχουν για τις γυναίκες, πρέπει να εκλείψουν, ώστε τα μέλη της Αστυνομίας να μπορούν να χειρίζονται με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους υποθέσεις. 

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε την κα Αντωνίου ότι η Αστυνομία έχει τους ίδιους στόχους και εργάζεται για τον ίδιο κοινό σκοπό, για την προστασία, ασφάλεια και ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας είναι συνεχής και ότι τα μέλη της συμμετέχουν κατά καιρούς σε διάφορα προγράμματα και σεμινάρια για τη βία κατά των γυναικών.

Παράλληλα τόνισε ότι από πλευράς Αστυνομίας υιοθετήθηκε το Πρωτόκολλο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας σε περιπτώσεις συντροφικής βίας και ότι η Αστυνομία συμμετέχει σε μια τεχνική Επιτροπή, η οποία μελετά πρόταση για λειτουργία του σπιτιού της Γυναίκας. 

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων τους και περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού των δράσεων τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top