ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Άνω της κανονικής η μέση βροχόπτωση - Στο 91% η πληρότητα των φραγμάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Άνω της κανονικής η μέση βροχόπτωση -  Στο 91% η πληρότητα των φραγμάτων

Οι έντονες βροχές που χαρακτήρισαν τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες στην Κύπρο είχαν ως αποτέλεσμα η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιουλίου να ξεπεράσει κατά πολύ την κανονική ποσότητα για την περίοδο και ενώ η Κύπρος εισήλθε στους συνήθως άνυδρους μήνες του καλοκαιριού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), η πληρότητα στα μεγάλα φράγμα της Κύπρου φτάνει σήμερα στο 91%% ήτοι 263,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σε σύγκριση με 290,8 εκατ κμ που είναι η συνολική χωρητικότητα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου του 2018 στις ελεύθερες περιοχές έφτασε στα 761,3 χιλιοστόμετρα που αντιστοιχεί στο 154% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης που είναι 495, 6 χιλιοστόμετρα.
 
Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η ολική βροχόπτωση για τις πρώτες οκτώ μέρες του Ιούλη είναι μηδενική,  έναντι 2,6 χιλιοστόμετρα που είναι η κανονική για τον μήνα, με τις μόνες περιοχές στις οποίες καταγράφηκε βροχόπτωση τον Ιούλιο να είναι ο Πρόδρομος με 6,2 mm, o Σαϊττάς με 1,2 mm και το Αεροδρόμιο Λάρνακας με 0,2 mm.
 
Μεγαλύτερη πληρότητα φραγμάτων στην Πάφο
 
Με βάση τα στοιχεία του ΤΑΥ, την μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα τρία φράγματα της Πάφου που φτάνουν το 96% της συνολικής χωρητικότητας (25,2% αντίστοιχη περσινή), με τα φράγματα της Λευκωσίας να βρίσκονται στο 94.4% (33,0% αντίστοιχη περσινή), ακολουθούμενα από τα φράγματα στην Πόλη της Χρυσοχούς με 92,7% (40,4% αντίστοιχη περσινή).
 
Η πληρότητα στα φράγματα του Νοτίου Αγωγού, των οποίων η συνολική χωρητικότητα αντιστοιχεί στο 65% του συνόλου των φραγμάτων της Κύπρου, βρίσκεται στο 89,1, σε σύγκριση με 15,6% που ήταν η αντίστοιχη περσινή χωρητικότητα.
 
Η πληρότητα στον Κούρη, το μεγαλύτερο φράγμα στην Κύπρο, να βρίσκεται στο 95,5% έναντι 15,3% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top