ΚΥΠΡΟΣ: Άνω της κανονικής η μέση βροχόπτωση - Στο 91% η πληρότητα των φραγμάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Άνω της κανονικής η μέση βροχόπτωση -  Στο 91% η πληρότητα των φραγμάτων

Οι έντονες βροχές που χαρακτήρισαν τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες στην Κύπρο είχαν ως αποτέλεσμα η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιουλίου να ξεπεράσει κατά πολύ την κανονική ποσότητα για την περίοδο και ενώ η Κύπρος εισήλθε στους συνήθως άνυδρους μήνες του καλοκαιριού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), η πληρότητα στα μεγάλα φράγμα της Κύπρου φτάνει σήμερα στο 91%% ήτοι 263,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σε σύγκριση με 290,8 εκατ κμ που είναι η συνολική χωρητικότητα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου του 2018 στις ελεύθερες περιοχές έφτασε στα 761,3 χιλιοστόμετρα που αντιστοιχεί στο 154% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης που είναι 495, 6 χιλιοστόμετρα.
 
Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η ολική βροχόπτωση για τις πρώτες οκτώ μέρες του Ιούλη είναι μηδενική,  έναντι 2,6 χιλιοστόμετρα που είναι η κανονική για τον μήνα, με τις μόνες περιοχές στις οποίες καταγράφηκε βροχόπτωση τον Ιούλιο να είναι ο Πρόδρομος με 6,2 mm, o Σαϊττάς με 1,2 mm και το Αεροδρόμιο Λάρνακας με 0,2 mm.
 
Μεγαλύτερη πληρότητα φραγμάτων στην Πάφο
 
Με βάση τα στοιχεία του ΤΑΥ, την μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα τρία φράγματα της Πάφου που φτάνουν το 96% της συνολικής χωρητικότητας (25,2% αντίστοιχη περσινή), με τα φράγματα της Λευκωσίας να βρίσκονται στο 94.4% (33,0% αντίστοιχη περσινή), ακολουθούμενα από τα φράγματα στην Πόλη της Χρυσοχούς με 92,7% (40,4% αντίστοιχη περσινή).
 
Η πληρότητα στα φράγματα του Νοτίου Αγωγού, των οποίων η συνολική χωρητικότητα αντιστοιχεί στο 65% του συνόλου των φραγμάτων της Κύπρου, βρίσκεται στο 89,1, σε σύγκριση με 15,6% που ήταν η αντίστοιχη περσινή χωρητικότητα.
 
Η πληρότητα στον Κούρη, το μεγαλύτερο φράγμα στην Κύπρο, να βρίσκεται στο 95,5% έναντι 15,3% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE