ΚΥΠΡΟΣ: Έντονη κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ – Οι θέσεις των πλοίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έντονη κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ – Οι θέσεις των πλοίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην κυπριακή ΑΟΖ με το Γιαβούζ, όπως άλλωστε γνωρίζουμε, να βρίσκεται στα ύδατα μας.

Όπως φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες, το Γιαβούζ, το Μπαρμπαρός όπως και το Φατίχ, παραβιάζουν και τα τρία την κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Marine Traffic» (βλ. φωτογραφία που ακολουθεί) το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται πλησίον του Ριζοκαρπάσου απέναντι από την κατεχόμενη Γαληνόπορνη, για να υλοποιήσει τις τουρκικές εξαγγελίες για γεώτρηση στα νερά της Κύπρου εντός του Ιουλίου 2019.

Από την άλλη, το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός μαζί με το συνοδευτικό πλοιάριο «Απόλλο Μουν», «σεργιανίζουν» στη νότια πλευρά της Κύπρου, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ακρωτήρι.

 

Όσον αφορά στο γεωτρύπανο, Φατίχ, αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται στα ανοικτά της Πάφου, παραβιάζοντας τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

 

Πέραν τούτου, στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται το «Σκαραμπέο 9» (εγκατάσταση πλατφόρμων) όπως επίσης και το «Καστορόνε» (εγκατάσταση αγωγών), που αν και νόμιμα, συμβάλουν στην έντονη κινητοποίηση που παρατηρείται στις κυπριακές θάλασσες όσον αφορά το κομμάτι της ενέργειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.