ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ-ΜΑΖΩΤΟΣ: Ακούει την ποινή του ο 25χρονος Νάσος – Τρύπησε την καρδιά 29χρονου

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ-ΜΑΖΩΤΟΣ: Ακούει την ποινή του ο 25χρονος Νάσος – Τρύπησε την καρδιά 29χρονου

Επιβάλλεται ποινή στον 25χρονο Νάσο Δημητρίου που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου κατά του 29χρονου συγχωριανού του Μιχάλη Βασιλείου.

Ο 25χρονος ακούει την ποινή του στις 26/07 στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Ο δικηγόρος του νεαρού, Σάββας Μάτσας, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του την Παρασκευή 12/07 ζητώντας από το δικαστήριο επιείκεια για τον 25χρονο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης, λόγω της σοβαρότητας του παραπτώματός του.  

Η πρώτη κατηγορία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει το θάνατο στο 29χρονο θύμα, δηλαδή με τη χρήση μαχαιριού του προκάλεσε τραύματα στον θώρακα και την τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με τη δεύτερη κατηγορία ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 μετέφερε μαχαίρι το οποίο είχε σταθερή λεπίδα που κατέληγε σε αιχμηρό άκρο εκτός της οικίας του.

Η τρίτη κατηγορία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 οδηγούσε το αυτοκίνητο του με αλόγιστο και βεβιασμένο τρόπο με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του 29χρονου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου «η επίθεση εναντίον του θύματος δεν διαρκεί πέραν λίγων δευτερολέπτων, καταφέρνοντας στον 29χρονο δύο κτυπήματα. Το πρώτο αποκρούεται μερικώς και καταλήγει στο σβέρκο όπου τραυματίζει το θύμα και ακολουθεί το δεύτερο και καίριο κτύπημα στο σημείο της καρδιάς».

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται επίσης ότι «ο κατηγορούμενος θίχτηκε και πληγώθηκε ο εγωισμός του επειδή δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το θύμα και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδία όταν το πρώτο κτύπημα που κατευθυνόταν στον λαιμό, αποκρούστηκε από το θύμα. Είμαστε της γνώμης ότι οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα, ότι πρόθεση του κατηγορουμένου δεν ήταν άλλη από τη θανάτωση του θύματος» σημειώνεται στην απόφαση του Σώματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top