ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έσκασε βόμβα: Δημιουργεί νέο κόμμα η Ελένη Θεοχάρους; Για Παγκύπριο Πολίτικο Ανατρεπτικό Κίνημα γράφει σε ανάρτηση της

Έσκασε βόμβα: Δημιουργεί νέο κόμμα η Ελένη Θεοχάρους; Για Παγκύπριο Πολίτικο Ανατρεπτικό Κίνημα γράφει σε ανάρτηση της

Ανάστατοι στον ΔΗΣΥ μετά την ανακοίνωση της Ευρωβουλευτού, μετά μάλιστα και με την δήλωση Τορναρίτη ότι πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν σύντομα εκλογές

Μια είδηση που αργά η γρήγορα την περιμέναμε έσκασε αργά σήμερα το απόγευμα, αφού τα προβλήματα και οι διαφωνίες με το ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα μεγάλωναν για τη κυρία Θεοχάρους, η οποία ίσως με αυτή την ανάρτηση της να θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, αφού με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός πολιτικού ανατρεπτικού κινήματος

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να αναδομήσουμε εκ βάθρων τον τόπο μας, να απαλλαγούμε από τους φαύλους, να στηρίξουμε με πάθος ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από την διαφθορά. Η κατάσταση, όπως την βιώνει καθημερινά ο εμβρόντητος πολίτης έχει φτάσει στο απροχώρητο.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της: 

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…

Η πρώτιστη και αυθύπαρκτη αίσθηση του ανθρώπου, όταν ξεφύγει από την «φυτική» αναγκαιότητα της επιβίωσης, είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Και αυτή η παραδοχή ταυτοποιεί την θέση μας απέναντι στον δεσποτισμό των κατακτητών και τον εξανδραποδισμό των σκλάβων. Είναι ο αναστοχασμός της ζωής επάνω στον ρόγχο του θανάτου, είναι να επιλέγεις συνειδητά, για να μην είναι η Κύπρος η παλιοψάθα των Λαών.

Είναι η σθεναρή αξίωση για δημοκρατία και η κατοχύρωση της ανθρώπινης, μοναδικής, ανόμοιας και ανεπανάληπτης ετερότητας. Είναι η άρνηση της μεταφυσικής λαθροβίωσης της ζωής, δεν είναι άπιαστη, άυλη και υποθετική ενατένιση. Είναι η Αυτοδιάθεση του Ανθρώπου, η Ανεξαρτησία, η Δημοκρατία και η Καθαρότητα του πολιτειακού βίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταρρέει εκ των έσω, από την μεγάλη διαφθορά στην κοινωνία και στους θεσμούς. Στην πολιτική ζωή. Η μακρόχρονη σήψη έχει διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό και έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα επιλήψιμες και επικίνδυνες ρωγμές στο κύρος της κρατικής μας υπόστασης.

Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να αναδομήσουμε εκ βάθρων τον τόπο μας, να απαλλαγούμε από τους φαύλους, να στηρίξουμε με πάθος ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από την διαφθορά. Η κατάσταση, όπως την βιώνει καθημερινά ο εμβρόντητος πολίτης έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα παρ όλο που δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί είναι πασιφανής.

Πλείστοι όσοι πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι είναι ανίκανοι και απρόθυμοι να προασπίσουν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και αναλώνονται στην μεταξύ τους εκτόξευση βαριών αλληλοκατηγοριών, απειλών και ύβρεων, σε μια προσπάθεια αλληλοεξουθένωσης και εξυπηρέτησης αλλότριων, ιδιοτελών και πολλάκις ευτελών συμφερόντων.

Το Εθνικό μας πρόβλημα, καθημερινά διολισθαίνει προς επικίνδυνες ατραπούς αλλά ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται και ελάχιστους απασχολεί, διότι η προσοχή της κοινής γνώμης είναι προσηλωμένη στην φοβερή διαφθορά και το βούρκο της καθημερινότητας αλλά και στην αθλιότητα του βίου του μέσου πολίτη εξ αιτίας της φτώχεια και της μιζέριας που επέφερε η οικονομική κρίση. 

Είναι πεποίθηση μου ότι καθίσταται αναγκαία η ανάδυση από τα σπλάχνα της κοινωνίας ενός Παγκύπριου Πολιτικού Ανατρεπτικού Κινήματος, με την συμμετοχή όσων πολιτών βάζουν την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την σωτηρία της Πατρίδας και την Ανόρθωση της Κοινωνίας, υπεράνω όλων των άλλων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top