ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστορικός θρίαμβος μέσα στο «σπίτι» του!

Ιστορικός θρίαμβος μέσα στο «σπίτι» του!

Μία ακόμα καρό σημαία είδε πρώτος ο Λιούις Χάμιλτον στο Βρετανικό Grand Prix. Ο Βρετανός επικράτησε μπροστά στους συμπατριώτες του, έφτασε τις έξι νίκες στο Silverstone και έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες καρό σημαίες προσπερνώντας τους Τζιμ Κλαρκ και Αλέν Προστ που είχαν από πέντε.

Η νίκη για τον Χάμιλτον ήρθε βέβαια και με δόση τύχης. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Ο Μπότας έφυγε καλά και παρα την πίεση από τον Χάμιλτον κατάφερνε να κρατηθεί μπροστά. Ο Φινλανδός μπήκε στα pits πρώτος και περίμενε την είσοδο του Χάμιλτον για να ξαναβγεί μπροστά του. Μόνο που λογάριαζε χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Τζιοβινάτζι στον 20ο γύρο είχε μία έξοδο, το safety car μπήκε και έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον να μπει στα pits να κάνει το pit stop του και να ξαναβγει μπροστά.

Κάπως έτσι έλαβε τέλος η μάχη για την πρώτη θέση του Βρετανικού Grand Prix. Πιο πίσω όμως είχαμε μεγάλες μάχες ανάμεσα στις Ferrari και τις Red Bull. Ειδικά ο Λεκλέρκ με τον Φερστάπεν προσέφεραν ξανά πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. Βέβαια, οι μάχες ρόδα με ρόδα δεν ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο απρόοπτο.

Αυτό συνέβη στον 37ο γύρο. Ο Φερστάπεν πέρασε τον Φέτελ και στη συνέχεια ο Γερμανός προσπάθησε να πάρει πίσω τη θέση του, έχασε τα φρένα και απογείωσε το μονοθέσιο του Ολλανδού. Από όλο αυτό χαμένος βγήκε ο Φέτελ ο οποίος και αντιμετώπισε πρόβλημα στο μονοθέσιο του με αποτέλεσμα να πέσει στην τελευταία θέση και ταυτόχρονα δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων.

Κερδισμένος από όλο αυτό βγήκε ο Μπότας ο οποίος από εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έχανε και την δεύτερη θέση αφού έπρεπε να ξαναμπεί στα pits τελικά εξασφάλισε ένα μεγάλο κενό πίσω του και έφτασε μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα. Την ίδια ώρα ο Λεκλέρκ κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στην τρίτη θέση παρά τα λάθη που έκανε για μία ακόμα φορά η Ferrari.

Επόμενο ραντεβού των πιλότων της Formula 1 ειναι το τριήμερο 26-28 Ιουλίου επι γερμανικού εδάφους.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Πηγή: www.sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top