ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος: «Ο Ερντογάν αναζητά εχθρούς για να προσελκύσει ψηφοφόρους»

Γερμανικός Τύπος: «Ο Ερντογάν αναζητά εχθρούς για να προσελκύσει ψηφοφόρους»

Ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κυβερνά αυταρχικά και αναζητά εχθρούς για να προσελκύσει ψηφοφόρους, σχολιάζει γερμανική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, η Tagesspiegel σε δημοσίευμά της αναφέρει: «Ο Tούρκος πρόεδρος Ερντογάν κυβερνά αυταρχικά. Όσο η οικονομία επιδεινώνεται, τόσο περισσότερο αναζητά εχθρούς, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους. Εμφανής είναι η αδυναμία της ΕΕ να επιβάλλει όρια».   

Σημειώνει ακόμη ότι: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, απομένει στην ΕΕ μόνο η επιβολή οικονομικών κυρώσεων, όπως η μείωση της προενταξιακής βοήθειας».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την εν λόγω παράμετρο ως «αστεία» αφού δεν γίνεται – τουλάχιστον ακόμη- καμιά διαπραγμάτευση για ένταξη και γι’ αυτό, όπως σημειώνεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ΕΕ δεν βρίσκει σεβασμό από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Ερντογάν.

«Ο ίδιος καταλαβαίνει μόνο από ρεαλπολιτίκ, όπως τη συμφωνία για το προσφυγικό. Έτσι και στη διένεξη για την Κύπρο θα βοηθήσουν μόνο πραγματικά απτές κυρώσεις» αναφέρεται ακόμη!

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Tageszeitung,αναφέρει ότι η Άγκυρα βλέπει ως κάτι πολύ περισσότερο από ζήτημα τιμής, το να κάνει ό,τι μπορεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, όχι μόνο για τα δικά της δικαιώματα αλλά και για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

 «Γι' αυτό η θεμελίωση για τις ριψοκίνδυνες πολιτικά δοκιμαστικές γεωτρήσεις συνοψίζεται ως εξής: Εθνικισμός. Η Τουρκία εξαιτίας του εθνικισμού στρέφεται εναντίον των δικών της συμφερόντων, διότι η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή επώδυνων κυρώσεων.», σημειώνεται.

Επιπλέον σχολιάζεται ότι: «Όλα αυτά αποτελούν κακή είδηση για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις».

«Δείχνουν ότι το καθεστώς της Άγκυρας ολοένα λιγότερο προσανατολίζεται στην Ευρώπη και ότι σε περίπτωση αμφιβολίας είναι έτοιμο να διακινδυνεύσει τα πάντα και να αποδεχθεί κάθε αρνητική συνέπεια. Στην περίπτωση των γεωτρήσεων στη Μεσόγειο πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια διένεξη για πρώτες ύλες. Εδώ ενυπάρχει μια νέα σύγκρουση, που κανείς δεν χρειάζεται, αν αναλογιστούμε τις τόσες πολλές άλλες κρίσεις στην περιοχή» καταλήγει το σχόλιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top