ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόχληση Ερντογάν για τα F-35 - Δεν μπορούν να παραμείνουν υγιείς οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, είπε ο Καλίν

Ενόχληση Ερντογάν για τα F-35 - Δεν μπορούν να παραμείνουν υγιείς οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, είπε ο Καλίν

Δυσφορία για την απόφαση των ΗΠΑ αποκλεισμού της Άγκυρας από το πρόγραμμα εξοπλισμού με F-35 εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε δυσαρέσκεια γι΄ αυτή την εξέλιξη. Αυτό μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

Η Άγκυρα, πάντως, από την πλευρά τεντώνει το σκοινί της αντιπαράθεσης με την Ουάσινγκτον. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, σύμφωνα πάντα με το CNN Turk.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας «να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35».

«Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων» του μαχητικού αεροσκάφους, τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Σεργκέι Τσεμέζοφ.

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35», φέρεται να δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top