ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Ένσταση για τις ημέρες προσωποκράτησης του 40χρονου - 'Υπάρχει πρόβλημα υγείας'

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Ένσταση για τις ημέρες προσωποκράτησης του 40χρονου - 'Υπάρχει πρόβλημα υγείας'

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο 40χρονος Ντάντι Ρούντολφ που καταζητείτο για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26/11/2018. Σημειώνεται ότι εγκρίθηκε η 8ημερη προσωποκράτησή του. 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Παππούτα

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Τα αδικήματα που εξετάζονται σε βάρος του 40χρονου, είναι η συνωμοσία, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία και κυκλοφορία πλαστού έγγραφου.

Σημειώνεται ότι εντός της δικαστικής αίθουσας βρισκόταν και η σύζυγος του 40χρονου. 

Μέλος της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέγνωσε εντός της δικαστικής αίθουσας τα γεγονότα που αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 40χρονος αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με την Αστυνομία στην Σλοβακία ενώ εναντίον του εκκρεμεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Επίσης, εντός της δικαστικής αίθουσας λέχθηκε ότι φαίνεται να έκανε περιστασιακά δουλειές με τον Ιωσήφ Ιωσήφ (σ.σ. Σήφης) που εξακολουθεί να καταζητείται από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

«Πρόσωπο που είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για την υπόθεση και ο ύποπτος (40χρονος) αμείβονταν από τον καταζητούμενο χωρίς να εργάζονται για να εκτελούν οδηγίες» αναφέρθηκε επίσης στην δικαστική διαδικασία.

«Ο Ρούντολφ φαίνεται να είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε εναντίον του Ροδοθέου» σημειώθηκε ακόμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι τόσο πριν όσο και μετά την απόπειρα φόνου ο ύποπτος μιλούσε με τον καταζητούμενο, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση στις κλήσεις του 40χρονου την ώρα που συνελήφθησαν τα τρία πρόσωπα που φέρονταν να σχετίζονται με την υπόθεση.  

Ο 40χρονος σε ανακριτική κατάθεσή του, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον δικηγόρο του.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την οκταήμερη κράτηση του 40χρονου, αίτημα το οποίο έκανε αποδεκτό το δικαστήριο. Ο δικηγόρος του 40χρονου έφερε ένσταση στην χρονική διάρκεια της προσωποκράτησης του πελάτη του. 

Μετά από σχετική συζήτηση που είχαν ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου με τον ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δικαιολογείται απόλυτα το αίτημα της Αστυνομίας. Στην συνέχεια ο δικηγόρος του Σλοβάκου, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας του πελάτη του, το οποίο ζήτησε να εξεταστεί.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 40χρονος με το στομάχι του, θα τύχει ιατρικής περίθαλψης. 

Θυμίζουμε ότι ο Ο Σλοβάκος, παραδόθηκε από τις «Αρχές» του ψευδοκράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της αρμόδιας δικοινοτικής ομάδας.

Ο εν λόγω άνδρας, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (28/7) βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του 58χρονου επιχειρηματία που είχε διαπραχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία.

Ο 40χρονος, στην Κύπρο ήταν γνωστός με το όνομα Μίροσλαβ Μπαλάσοφ, ενώ σύμφωνα με τα ψευδή έγγραφα που είχε στην κατοχή του παρουσιαζόταν κατά δυο χρόνια νεαρότερος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top