ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κράζουν» την συμπεριφορά ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ τα ‘μικρά’ κόμματα – «Εμείς οι κοινοί θνητοί παρακολουθούμε τους μεγάλους»

«Κράζουν» την συμπεριφορά ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ τα ‘μικρά’ κόμματα – «Εμείς οι κοινοί θνητοί παρακολουθούμε τους μεγάλους»

Η κόντρα που ξέσπασε για άλλη μια φορά μεταξύ ΔΗΣΥ – Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, σχετικά με το Κυπριακό και την συνάντηση του Προέδρου με τον Μουσταφά Ακιντζί, στις 9 Αυγούστου, σχολιάζεται αρνητικά από τα άλλα κόμματα.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, τόσο το Κίνημα Αλληλεγγύης, όσο και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με σχετικές ανακοινώσεις τους, σχολιάζουν αρνητικά την τελευταία κόντρα των δύο «μεγάλων» κομμάτων, ενώ εκφράζουν και τις ανησυχίες τους.

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων σημειώνεται αρχικά: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας καθώς παρακολουθούμε να κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από την μια και του Προέδρου της Δημοκρατίας και ΔΗΣΥ από την άλλη, εν όψει της συνάντησης των ηγετών των δυο κοινοτήτων στις 9 Αυγούστου». 

Το Κίνημα Αλληλεγγύης, στην ανακοίνωση του, είναι ακόμη πιο καυστικό: «Η κοινή λογική - που φαίνεται ότι δεν είναι τόσο κοινή- λέει ότι διατυπώνεις τις απόψεις και τα επιχειρήματά σου σε ένα διάλογο και αν δεν έχεις πειστεί από τα αντίθετα επιχειρήματα, τότε δημοσιοποιείς και διαχωρίζεις τις θέσεις σου».

«Φαίνεται ότι το ΔΗΣΑΚΕΛ επέλεξαν, λίγα 24ωρα πριν από τη σύναξη του Συμβουλίου Αρχηγών, άλλο δρόμο: την επίθεση με διασταυρούμενα πυρά και χαρακτηρισμούς εκεί που η κατοχική Τουρκία με τους εδώ υποτακτικούς της  κυριολεκτικά αλωνίζει εντός και εκτός της Κύπρου. Και εμείς οι κοινοί θνητοί παρακολουθούμε τους μεγάλους οι οποίοι κάθε άλλο παρά μας πείθουν ότι διαθέτουν τη θέληση ή και την ικανότητα να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα στα οποία βρισκόμαστε» αναφέρεται ακόμη.

«Το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν θα παύσει να διακηρύττει ότι η αντιμετώπιση του Κυπριακού δεν επιτυγχάνεται μέσα από αναφορές στο παρελθόν ή προσωπικές επιθέσεις. Χρειάζεται οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και νηφάλια να συζητήσουν και να συναποφασίσουν για το τι δέον γενέσθαι» συμπληρώνεται.

«Με οργανωμένη σκέψη και στρατηγική χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε, νομοτελειακά, στην υποταγή του σουλτάνου της Άγκυρας ο οποίος για χρόνια τώρα μας παρακολουθεί, προσαρμόζοντας τις κινήσεις του και επιχαίροντας για το χάλι μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top