Τσιτσιπάς – Κύργιος: Ο «εμφύλιος» στον Νικ που νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Ο «εμφύλιος» στον Νικ που νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό

Σ’ ένα τρομερό παιχνίδι, γεμάτο με ανατροπές, πάθος και νεύρα, ο Νικ Κύργιος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του «Citi Open» στην Ουάσιγκτον.

Όλα τα λεφτά ήταν ο ημιτελικός του «Citi Open» που βρήκε αντιμέτωπους τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο. Ο «εμφύλιος» ήταν συναρπαστικός με τον Ελληνοαυστραλό να δείχνει χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, να εκμεταλλεύεται το καλό του σερβίς και να νικάει στο τέλος τον Τσιτσιπά με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-7).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από την επιτυχία του να περάσει στον ημιτελικό του «Citi Open», έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Κύργιο ο οποίος στο 2ο σετ δέχθηκε τέτοια πίεση που αναγκάστηκε να σπάσει τη ρακέτα του.

Όλα αυτά έγιναν επειδή ο Κύργιος άρχισε με μπρέικ στο 2ο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς με αντεπίθεση διαρκείας του το γύρισε από 2-0 σε 5-2 και πήρε το σετ με 6-3. Στο 3ο σετ, πάντως, ήταν εκεί που ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Στο πιο καθοριστικό σημείο, ο Κύργιος προηγήθηκε με 5-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και να προηγηθεί με 6-5. Έπειτα ο Κύργιος έγραψε το 7-6, το ντέρμπι έγινε 7-7 και ο Κύργιος στο τέλος έφτασε στο 8-7, κράτησε το σερβίς του και προκρίθηκε στον τελικό.

Η μεγάλη μάχη κράτησε πάνω από δύο ώρες με τον Κύργιο να προκρίνεται για δεύτερη φορά σε τελικό μέσα στο 2019. Η τελευταία ήταν στο Μεξικό στο Ακαπούλκο. Εκείνο το τουρνουά, μάλιστα, ο Κύργιος το είχε κατακτήσει. Συνολικά, αυτή θα είναι η 9η φορά που ο Ελληνοαυστραλός θα διεκδικήσει τίτλο, τον 6ο σε τουρνουά ATP500.

sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE