ΚΥΠΡΟΣ

Σύνδεσμος Διαιτητών: «Αφήστε τις δηλώσεις και τις μακρόσυρτες ανακοινώσεις καταδίκης»

Σύνδεσμος Διαιτητών: «Αφήστε τις δηλώσεις και τις μακρόσυρτες ανακοινώσεις καταδίκης»

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση που πήρε για να κατέλθουν κανονικά τα μέλη του στα γήπεδα και καλεί κυρίως την πολιτεία να δώσει λύσεις και να παρέχει ασφάλεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ψεσινή ομόφωνη απόφαση όλων των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α' Κατηγορίας, καθώς επίσης και πρώην προέδρων του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, για τη μη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας, θα πρέπει αφενός να αναγνωρισθεί ως μια συνετή απόφαση και αφετέρου θα πρέπει να στείλει προς κάθε κατεύθυνση, πολιτεία, αθλητικές αρχές και αθλητικά σωματεία, μηνύματα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ότι δεν αρέσει να μπει κάτω από το χαλί.

Απόλυτη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων είναι η εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας των διαιτητών και αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα αντιληπτό στην Ομοσπονδία από την οποία απαιτούμε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων ή η συμμετοχή των σωματείων μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν μπορεί να είναι υπεράνω της ασφάλειας των διαιτητών και των οικογενειών τους.

Η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την δήθεν αδυναμία εντοπισμού των ενόχων, διότι ενδεχομένως, μη γένοιτο απώλεια ζωής θα καθιστά όλους συνυπεύθυνους γι' αυτά που τα μέλη και οι οικογένειας τους βιώνουν.

Δεν δεχόμαστε πλέον την έκφραση συμπάθειας και κατανόησης. Κανένας άλλος πέραν των διαιτητών, δεν βιώνει τον κίνδυνο των τραμπούκων και την απομόνωση του περίγυρού του, λόγω της ανασφάλειας που νιώθουν.

Αφήστε, λοιπόν, τις δηλώσεις και τις μακρόσυρτες ανακοινώσεις καταδίκης. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται εάν δεν γίνουν θυσίες. Φτάνει πια τα λόγια.

Εάν δεν υπάρξουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των διαιτητών στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι θέμα χρόνου να ανοίξει η πόρτα εξόδου από τη διαιτησία για πολλούς με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ποδόσφαιρο χωρίς διαιτητές δεν μπορεί να υπάρξει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top