Η Τηλλυρία μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα – Το χρονικό των βομβαρδισμών

Η Τηλλυρία μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα – Το χρονικό των βομβαρδισμών

Από το 1963 και για ένα χρόνο, η Κύπρος κλονιζόταν από τις διακοινοτικές ταραχές, τις συγκρούσεις, τις δολοφονίες και τις μάχες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Οι πιο σοβαρές πολεμικές συγκρούσεις έγιναν στη Μανσούρα με αποκορύφωμα τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου, όταν η Εθνοφρουρά προσπάθησε να διαλύσει τον τουρκοκυπριακό θύλακα Κοκκίνων-Μανσούρας, καθώς η θέση του παρείχε πρόσβαση στην Τουρκία, η οποία ανεφοδίαζε τον θύλακα διαρκώς με οπλισμό. Για τις επόμενες μέρες, ο Αύγουστος της Τηλλυρίας, μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

Σαφές στίγμα για τις θέσεις της Κύπρου στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, της ευρωπαϊκής άμυνας, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής πολιτικής έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική, καθώς “για πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα της στέγασης σε αυτό το επίπεδο”.

BEST OF TOTHEMAONLINE