Η Τηλλυρία μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα – Το χρονικό των βομβαρδισμών

Η Τηλλυρία μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα – Το χρονικό των βομβαρδισμών

Από το 1963 και για ένα χρόνο, η Κύπρος κλονιζόταν από τις διακοινοτικές ταραχές, τις συγκρούσεις, τις δολοφονίες και τις μάχες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Οι πιο σοβαρές πολεμικές συγκρούσεις έγιναν στη Μανσούρα με αποκορύφωμα τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου, όταν η Εθνοφρουρά προσπάθησε να διαλύσει τον τουρκοκυπριακό θύλακα Κοκκίνων-Μανσούρας, καθώς η θέση του παρείχε πρόσβαση στην Τουρκία, η οποία ανεφοδίαζε τον θύλακα διαρκώς με οπλισμό. Για τις επόμενες μέρες, ο Αύγουστος της Τηλλυρίας, μύριζε μπαρούτι και καμένη σάρκα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το restart Χριστοδουλίδη: Η τελευταία ευκαιρία πριν από τη μεγάλη πολιτική μάχη του 2028

Το restart Χριστοδουλίδη: Η τελευταία ευκαιρία πριν από τη μεγάλη πολιτική μάχη του 2028

Ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν αποτελεί απλώς μια αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Είναι μια πολιτική δήλωση, με σαφή στόχευση: η κυβέρνηση εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της θητείας της και καλείται πλέον να αποδείξει στην πράξη. ότι μπορεί να μετατρέψει τις εξαγγελίες σε αποτελέσματα.