ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εθνικής Ελλάδας για να κλείσει τον Μουρίνιο

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εθνικής Ελλάδας για να κλείσει τον Μουρίνιο

Ένα τεράστιο λάθος της ΕΠΟ του Γραμμένου που όλοι ελπίζουμε να μην στοιχίσει στην Εθνική μας. Ο Μουρίνιο βρισκόταν ένα τηλεφώνημα μακριά από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και όμως το μεγάλο deal δεν έγινε. Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.

Αν υπήρχε βραβείο για το άρθρο της δεκαετίας φίλοι μου θα το έπαιρνε παμψηφεί το πόνημα που δημοσιεύτηκε στο Novasports.gr λίγο πριν κλείσει ο Φαν Σιπ στον πάγκο της Εθνικής.

Το αριστουργηματικό άρθρο έδινε μια άλλη διάσταση στο θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής, καθώς πρότεινε ένα όνομα που δεν το ‘χε σκεφτεί κανείς.

Έναν προπονητή που με ένα poke στο Facebook από τον Γραμμένο θα έπαιρνε τον πρώτο πύραυλο από το Ακρωτήρι Κανάβεραλ για να έρθει σε χρόνο ρεκόρ στην Ελλάδα μην του φάει κάνας άλλος τη δουλειά:

«Ποιος Άγγελος Αναστασιάδης, ποιος Τζον Φαν Σιπ και ποιος Τόμας Ντολ, που φέρονται ως αντικαταστάτες του; Ο Μουρίνιο δεν μπορεί να μείνει στο ποδόσφαιρο μόνο ως σχολιαστής».Με το που διαβάζεις ότι ο Μουρίνιο πρέπει ν αφήσει τους σχολιασμούς και να ‘ρθει στην Ελλάδα σκέφτεσαι ότι οι μπαγάσες οι Anonymous δεν παίζονται με τίποτα.

Μέχρι και το site της Nova χάκαραν και περνάνε άρθρα απ’ «Το Βατράχι» μέσα. Μετά από κάνα δίωρο όμως που ξεπερνάς το πρώτο σοκ καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τρολ. Όντως τον Μουρίνιο ήθελε ο συντάκτης στην Εθνική. Και υπήρχε λόγος σοβαρός που ο Πορτογάλος θα ερχόταν στην Ελλάδα πιο γρήγορα απ’ ό,τι ο Άδωνις στον ΣΚΑΪ μετά από πρόσκληση του Πορτοσάλτε:

«Χρήματα έχει να φάνε και οι… κότες. Μόνο από τις αποζημιώσεις από την Τσέλσι (δύο φορές) κι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εισπράξει 43 εκ ευρώ. Από κανάλι του Κατάρ εισπράττει 67.000 ευρώ για κάθε ματς που επιλέγει να σχολιάσει. Με ένα εκατομμύριο ευρώ έρχεται τρέχοντας στην Ελλάδα για προπονητής της Εθνικής».

Αν του πει ο Γραμμένος ότι θα προπονεί τον Τζιόλη και τον Σιόβα μπορεί να αφήσει και το εκατομμύριο και να βάλει και ένα τρακοσάρι από την τσέπη του για να ζήσει το ελληνικό όνειρο. Δεν σου τυχαίνουν κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο Θρασύβουλας στη γνωστή ταινία «το χρήμα είναι ατμός και φεύγει». Κερδίζεις ένα μύριο, αύριο το ξεχνάς. Το πλασέ του Φετφατζίδη στην στρατόσφαιρα όμως το θυμάσαι για πάντα.

Και θα κέρδιζε και άλλα ο Ζοσέ, αν έλεγε το μεγάλο ναι στην Εθνική: «Θα κερδίζει 100.000 ευρώ για κάθε ματς (περίπου 10 αγώνες κάθε σεζόν δίνουν οι εθνικές ομάδες). Και θα του δοθεί η ευκαιρία να καθίσει ξανά στους πάγκους και να πουλήσει και πάλι και… τρέλα και… μούρη! Η Ελλάδα μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να ξαναγίνει special one». Άσε που θα ‘χε και την ευκαιρία να γνωρίσει στην Ελλάδα και σημαίνουσες προσωπικότητες του Μαλαισιανού τζετ σετ.

Και μην βιαστείτε φίλοι μου να πείτε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε σε σήριαλ του Παπακαλιάτη γιατί θα εκτεθείτε: «Δηλαδή ποιος ήταν ο Σαρρής που έφερε τον Ρανιέρι στην Ελλάδα; Άλλο αν δεν έπιασε ο Ιταλός γιατί η ομοσπονδία είχε αφήσει τους μανατζαρέους να… σουλατσάρουν στην Εθνική. Αλλά έφυγε από την Ελλάδα και πήγε και πήρε πρωτάθλημα στην Αγγλία λίγο αργότερα. Πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει και ο Μουρίνιο. Και όχι μόνο!». Τόσες εναλλακτικές είχε ο Γραμμένος μια δεν μπορεί θα του καθόταν.

Αν έλεγε «όχι» ο Μουρίνιο (επειδή θα τον προλάβαινε η Εθνική Κύπρου) θα μπορούσε να κάνει πρόταση στον Φέργκιουσον που επίσης έχει πρωτάθλημα στην Αγγλία. Με 200 χιλιάρικα, μισό κιλό κατρούτσο και μόνιμη συνεργασία με την Big Babol, ο «Φέργκι» θα ερχόταν και στην Εθνική Ελπίδων ακόμα:

«Ας βάλει λοιπόν, τα μεγάλα μέσα ο Γραμμένος να φέρει ένα προπονητή που θα κάνει… γκελ στον κόσμο και στους διεθνείς για να πάρει μπροστά και πάλι η μηχανή. Και θα κάνει… γκελ και στους μεγάλους. Μόνο ο Μουρίνιο μπορεί να καλέσει σε δείπνο τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζο και να πάνε ώστε να τους εξηγήσει πως πρέπει να… κυλήσει η μπάλα και στην Ελλάδα».

Δύσκολο να γίνει αυτό το δείπνο των τεσσάρων γιατί με ένα μύριο μόνο στην τσέπη θα είναι λίγο σφιχτός ο Ζοσέ. Τους άλλους τρεις μπορεί να τους καλούσε, τον συγγενή του Υψηλάντη όμως θα προτιμούσε να τον ντύσει, παρά να τον ταΐσει.

Εκτός αν αναλάμβανε τα έξοδα του δείπνου ο Αλαφούζος. Με πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες έτρωγαν οι τέσσερις και έπαιρνε και delivery για το σπίτι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Και δεν είναι μόνο ο Γραμμένος φίλοι μου που μπορεί με ένα insta story να φέρει τον Μουρίνιο. Αν βαριέται εκείνος ας κάνει τη δουλειά ο Θόδωρος: «Με τόσους και τόσους τα λέει καθημερινά ο γενικός γραμματέας της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης. Έχει επαφές με όλους τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ας κάνει… δώρο στην ΕΠΟ τον Μουρίνιο! Ένα τηλέφωνο θα του κάνει, θα του εξηγήσει την κατάσταση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα (σε όλα τα επίπεδα) και θα του ζητήσει να έρθει να αναβαθμίσει το προϊόν». Δεν θα προλάβει να κλείσει το τηλέφωνο και θα προσγειώνεται Ελλάδα ο Ζοσέ.

Με το που θα του δείξει ο Τεό δυο πέναλτι του Αλέκου από τα καλά, τα «εγώ έπεσα, εσύ έπρεπε να το δώσεις;» και το καρφί σε πρώτο χρόνο του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου, θα κατέβει δημοτικός σύμβουλος «Πειραιά νικητή»ο Ζοσέ και θα πάει μόνος του δανεικός στον Εργοτέλη. Φέρτε πίσω τις Κυριακές και τον Μουρίνιό μας.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top