ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει – ΜΑΓΚΑΣ στο Αζερμπαϊτζάν και πρόκριση!

Ο ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει – ΜΑΓΚΑΣ στο Αζερμπαϊτζάν και πρόκριση!

Μεγάλη πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ εις βάρος της Καραμπάχ, για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικράτησε εκτός έδρας των Αζέρων με 2-0 και ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα μετά την ήττα στο ΓΣΠ με 2-1. Πλέον, οι γαλαζοκίτρινοι, διεκδικούν μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης χάρη στη μαγκιά τους! Ότι και να γίνει, ο ΑΠΟΕΛ είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τα τέρματα του Ντε Βινσέντι στο 34′ και Μάτιτς στο 68′, έδωσαν την παλικαρίσια πρόκριση στους πρωταθλητές.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατά μπήκε η ομάδα του Τόμας Ντολ προσπαθώντας να απειλήσουν στο πρώτο 10λεπτο με κάποιες στημένες φάσεις έχοντας εκτελεστή τον Τόμας Ντε Βινσέντι, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Η πρώτη «καθαρή» ευκαιρία ήρθε από πλευράς γηπεδούχων με τον Εμρέλι, στο 12′, να κάνει το γυριστό σουτ και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

Μετά από αρκετή ώρα, στο 25′ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με τον Μπέζιακ, με το σουτ του Σλοβένου από το ύψος του πέναλτι, να βρίσκει τον Βάγκνερ στη σωστή θέση και να αποκρούει.

Οι παίκτες του Τόμας Ντολ, δεν το έβαλαν κάτω και στο 33′ ο Ιωάννου, μετά από μαρκάρισμα του Σαντίκοφ, πήρε πέναλτι, με τον Ντε Βινσέντι ένα λεπτό αργότερα, στο 34′ να ευστοχεί και να «αναζωπυρώνει» τις ελπίδες των γαλαζοκιτρίνων.

Στο 37′, ο Πάβλοβιτς, έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά έξω. Οι γηπεδούχοι, είχαν μεγάλη ευκαιρία, στο 43′ να ισοφαρίσουν, όμως ο Μπέλετς απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Ζουμπίρ από το ύψος του πέναλτι.

Έτσι το 1-0 «έκλεισε» το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 47′, ο Ντε Βινσέντι επιχείρησε ένα πολύ καλό δυνατό σουτ με τον Βάγκνερ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Η άμυνα των φιλοξενουμένων, στο 52′, πέρασε δύσκολα. Οι Αζέροι, έκαναν το γύρισμα στην περιοχή με τον Μερκή παραλίγο να στείλει άθελα του την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, με τον Μπέλετς να διώχνει και τον Λαφράνς να βάζει την κόντρα σε σουτ του Αΐλτον. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την επιθετική δραστηριότητα τους και στο 54′ ο Αλμέιδα έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Στο 58′ ο Ρομέρο έκανε το γύρισμα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, με τον Σλάβτσεφ να κάνει το πλασέ, και την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Μετά από την επιθετική πολιορκία της Καραμπάχ, ήταν σειρά των γαλαζοκιτρίνων να βγουν μπροστά. Με την πρώτη καλή ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι, βρήκαν το γκολ. Ο Μάτιτς στο 68′ με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάγκνερ και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ… στους εφτά ουρανούς, δίνοντας του σκορ πρόκρισης!

Κάπου εκεί, οι γαλαζοκίτρινοι έριξαν ρυθμούς, έδωσαν βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία, έκλεισαν πολύ καλά τους Αζέρους και πήρε μια επική πρόκριση με παλικαρίσια ανατροπή, για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με το 2-0, να είναι το τελικό σκορ.

Καραμπάχ (Γκουρμπάνοφ): Βάγκνερ, Αΐλτον (87′ Αράζ), Μαμάντοφ, Μεντβέντεφ, Σλάβτσεφ (73′ Γκιντάνα), Μίτσελ, Ρομέρο, Εμρέλι, Σαντίγκοφ, Ζουμπίρ (81′ Γκέγιε), Αλμέιδα

ΑΠΟΕΛ (Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Λαφράνς, Ιωάννου, Γκέντσογλου, Μάτιτς, Μπέζιακ (82′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς (73′ Σόουζα), Ντε Βινσέντι (61′ Χαλένιους), Τάμαρι

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία) 

Βοηθοί: Γιαν Σίντελ, Λας Κοσλόφκσι (Γερμανία)

Τέταρτος: Μάρτιν Πέτερσεν (Γερμανία)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top