ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Στην μάχη και ιταλικά πτητικά μέσα

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Στην μάχη και ιταλικά πτητικά μέσα

Με το πρώτο φως τις ημέρας πέφτουν ξανά στη μάχη με τα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια, πυροσβέστες και εναέρια μέσα.

Στόχος, να εκμεταλλευτούν πλήρως το «κενό» που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται όμως να ενισχυθούν εκ νέου νωρίς το πρωί της Τετάρτης 14/8.

Όλη τη νύχτα της Τρίτης 13/8 στην Κεντρική Εύβοια, γύρω από τα χωριά Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο «δυναμικής παρέμβασης», ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για τα εναέρια μέσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως και δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη από την νύχτα στην Ελλάδα, ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες με σκοπό να περιορίσουν την καταστροφική πυρκαγιά με το τεράστιο μέτωπο των 11 χιλιομέτρων στην Κεντρική Εύβοια.

Η ισχύς των ανέμων, που την Τρίτη 13/8 ξεπέρασε τα 8 μποφόρ, την νύχτα έπεσε στα 4 μποφόρ και ακόμα λιγότερα. Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων όμως κάνει λόγο για νέα ενίσχυσή τους περίπου από τις 9 το πρωί, με την ένταση να φτάνει ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μετά θα κοπάσουν οριστικά.

Στην Εύβοια επιχειρούν από την Τρίτη 13/8 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού, δυνάμεις εθελοντών και το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Σημειώνεται ότι είναι τεράστια η οικολογική καταστροφή από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δάσους της περιοχής Natura, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top