ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Τρίτη ημέρα και ο εφιάλτης συνεχίζεται - «Μάχη» σε δύσβατη περιοχή

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Τρίτη ημέρα και ο εφιάλτης συνεχίζεται - «Μάχη» σε δύσβατη περιοχή

Για Τρίτη και συνεχόμενη ημέρα, η μάχη με τις φωτιές στην Εύβοια συνεχίζεται χωρίς τελειωμό.

Με το ξημέρωμα της 15ης Αυγούστου, ήδη απογειώθηκαν τα πρώτα τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ χρειάστηκε και η ενίσχυση των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η μάχη της τρίτης ημέρας (Πέμπτη 15/8) συνεχίζεται σε μία πολύ δύσβατη περιοχή βορειανατολικά της Εύβοιας, προς το Κέντρο Άγριας Ζωής του νησιού, για το οποίο γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι φλόγες να μην φτάσουν μέχρι εκεί.

Ωστόσο, η μάχη δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, κάνοντας το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο.

Το βράδυ της Τρίτης (14/8), οι ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλο αγώνα για να περιορίσουν τις εστίες και να μπορέσουν να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζες αλλά και ερπυστριοφόρα ώστε να προστατέψουν τους οικισμούς, αλλά και να περιορίσουν την εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά είναι τεράστια, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν γίνει στάχτη τουλάχιστον 10.000 στρέμματα δάσους.

Ένα από το πιθανά ενδεχόμενα πάντως που εξετάζονται είναι η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top