ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ είναι υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας διάσωσης μεταναστών στην Μεσόγειο

Η Μέρκελ είναι υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας διάσωσης μεταναστών στην Μεσόγειο

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία και τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης   της διαδικασίας διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο με οργανωτική μέριμνα των κρατών.

Όπως σημειώνεται, η Άγκελα Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια τελετή για την πρώην Υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εμφανίστηκε –στο περιθώριο της εκδήλωσης- ασυνήθιστα συγκεκριμένη στην τοποθέτησή της σε ό, τι αφορά στο ζήτημα της διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης στη θάλασσα.

Ειδικότερα, επιχειρηματολόγησε υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, με οργανωτική μέριμνα των κρατών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Βελτ, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «σίγουρα θα ήταν καλό, εάν είχαμε και σήμερα πάλι μία επιχείρηση SOFIA και κρατικά πλοία, που   θα   δραστηριοποιούνταν   στη   διάσωση   στη   θάλασσα».

Η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι η διαδικασία διάσωσης ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα είναι εξίσου αναγκαία, όσο και αυτή της καταπολέμησης της δράσης των παράνομων διακινητών.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως στο   πλαίσιο   της ευρωπαϊκής επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα με την επωνυμία Sofia διασώθηκαν δεκάδες χιλιάδες μεταναστών στην Μεσόγειο από το 2015 και εξής. Οι αντιδράσεις της Ιταλίας είχαν οδηγήσει στην αναστολή της επιχείρησης και κατόπιν η Γερμανία είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στο πεδίο της διάσωσης στη θάλασσα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  εντός   της   εβδομάδας διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μία συζήτηση για το θέμα του σκάφους διάσωσης Open Arms που είχε επιβιβάσει 147 μετανάστες και ο Ιταλός ΥΠΕΣ, Mατέο Σαλβίνι είχε απαγορεύσει την είσοδό του στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, έξι ευρωπαϊκά κράτη – Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Λουξεμβούργο – δήλωσαν με επιστολή  τους προς τον Ιταλό Πρωθυπουργό  Κόντε ότι είναι έτοιμα για την υποδοχή των μεταναστών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top