ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΟΙΡΑΣΙΑ στο ντέρμπι του Τσιρείου, με πρωταγωνιστές… Βοζίνια και Λόρια!

ΜΟΙΡΑΣΙΑ στο ντέρμπι του Τσιρείου, με πρωταγωνιστές… Βοζίνια και Λόρια!

Ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0) το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της περιόδου 2019-2020 που διεξήχθη στο Τσίρειο, ανάμεσα στην Κυπελλούχο ΑΕΛ και την Ανόρθωση, σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αργό τέμπο κυρίως στο Α΄ ημίχρονο, πάρα πολλά φάουλ και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Βοζίνια και Λόρια, οι οποίοι κράτησαν το μηδέν, κάνοντας κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις.

Πιο απειλητική γενικά στο ματς η Ανόρθωση, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ΑΕΛ, που… έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 61΄!

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο μέρος κύλησε στη μετριότητα, με την Ανόρθωση να είναι ελαφρώς καλύτερη μετά το πρώτο τέταρτο, να κρατάει μπάλα, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή της ΑΕΛ, σε ένα ματς με πολλά λάθη εκατέρωθεν και δυνατές μονομαχίες, που ανάγκασε τον διαιτητή, Γιώργο Νικολάου, να δείξει τέσσερις συνολικά κίτρινες κάρτες στα πρώτα 17 λεπτά, προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο του ματς.

Η ομάδα της Αμμοχώστου πάντως, θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με τον Ντούρις, η πρώτη στο 20΄, όταν το σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Βοζίνια, ενώ στο 37΄, η καρφωτή κεφαλιά που έκανε από καλή θέση μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου, δεν βρήκε στόχο.

Από την άλλη, η ΑΕΛ ήταν παντελώς ακίνδυνη επιθετικά, αγωνιζόμενη μάλιστα χωρίς κλασικό επιθετικό, με προβλήματα στην ανάπτυξη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς καμία τελική προσπάθεια (!), ενώ η μόνη… καλή προϋπόθεση που είχε, ήταν στο 12΄ με τον Γκαζαριάν, ο οποίος προσπάθησε να απειλήσει με διπλή προσπάθεια, αλλά τα σουτ που έκανε, κόντραραν σε αντιπάλους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του Β΄ μέρους, ο Ντούσαν Κέρκεζ «ανακάτεψε την τράπουλα», προχωρώντας σε διπλή αλλαγή, ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του, από 3-5-2 το μετέτρεψε σε 4-2-3-1, με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και τα κατάφερε, αφού η ΑΕΛ ήταν πιο επιθετική στην επανάληψη και είχε τρεις καλές στιγμές, με τους Κάρλος (61΄), Αντρέ Τεϊσέιρα (71΄) και Αβραάμ (85΄).

Από την άλλη, η Ανόρθωση κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, ήταν πιο επικίνδυνη, ειδικά στην κόντρα και είχε και αυτή τρεις καλές φάσεις για να σκοράρει, με τους Ράγιος (53΄, 79΄) και Εγγλέζου (57΄), αλλά και 1-2 καλές προϋποθέσεις.

Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, στην πρεμιέρα τους στο νέο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: 4΄ Αγκάνοβιτς, 16΄ Αντάμοβιτς, 17΄ Γκοντάλ, 72΄ Γουίλερ / 13΄ Ντούρις

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Τζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γκοντάλ (46΄ Γουίλερ), Αβραάμ, Γκαστανιάγα, Αντάμοβιτς, Τόρες (62΄ Ζντραβκόφσκι), Γκαζαριάν, Αγκάνοβιτς (46΄ Κάρλος).

Ανόρθωση (Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βασιλακάκης (74΄ Μανθάτης), Βργκοτς, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Εγγλέζου, Ντούρις (65΄ Σαντίκ), Ράγιος, Οκριασβίλι (64΄ Καλτσάς).

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαΐδης Χρίστος

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top