ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TΡΑΓΩΔΙΑ-ΙΚΑΡΙΑ: Εκδήλωση μνήμης για την άτυχη Νάταλι- ' Ενδιαφερόταν βαθιά για την Κύπρο'

TΡΑΓΩΔΙΑ-ΙΚΑΡΙΑ: Εκδήλωση μνήμης για την άτυχη Νάταλι- ' Ενδιαφερόταν βαθιά για την Κύπρο'

Εκδήλωση μνήμης για την αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ, που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία όταν έπεσε σε χαράδρα, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, καθώς και αντιπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ Denise Jobin Welch, που εξήραν την προσωπικότητα και τη δράση της εκλιπούσας.

 
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι όμιλοι Cyprus Trail Runners, Runite Nicosia, Cyprus Girls Can, Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας.
 
Σε χαιρετισμό της, η κ. Σπέχαρ σημείωσε πως η Νάταλι ενδιαφερόταν βαθιά για την Κύπρο και εργάστηκε ακούραστα για την επανένωση του νησιού και για να φέρει κοντά τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους νέους. Μπόρεσε να καλλιεργήσει φιλίες και κατανόηση και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής, υποστηρίζοντας έτσι το έργο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πρόσθεσε.
 
«Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μπορούσαμε παρά να εμπνευστούμε από αυτή τη νέα γυναίκα», ανέφερε η κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας ότι η Νάταλι Κρίστοφερ ενσωμάτωνε τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο ΟΗΕ. «Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην Κύπρο, και να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Νάταλι, όπως το Cyprus Girls Can».
 
Από πλευράς της η αντιπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, Denise Jobin Welch, είπε πως η Νάταλι ήταν σημαντική για την αμερικανική κοινότητα της Κύπρου και αναφέρθηκε στο έργο της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Girls Can, στο πάθος της για τρέξιμο και στη δυναμική της προσωπικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top