ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις κομμάτων στα κατεχόμενα για τα Βαρώσια - «Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρεβλώσει την ατζέντα»

Αντιδράσεις κομμάτων στα κατεχόμενα για τα Βαρώσια  - «Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρεβλώσει την ατζέντα»

Πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης στην τ/κ πλευρά, με ανακοινώσεις και δηλώσεις, αναφέρονται στα Βαρώσια και δηλώνουν ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μέσω των διαπραγματεύσεων και πως η «κυβέρνηση» προσπαθεί να στρεβλώσει την ατζέντα με πράγματα που δεν θα γίνουν και η πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη.

Ο Ερντογάν Σορακίν, γγ του ΡΤΚ δήλωσε ότι το θέμα των Βαρωσίων είναι σημαντικό και η αξιολόγησή του εκτός της διαπραγματευτικής διαδικασίας δεν είναι σωστή. Πρόσθεσε ότι το διεθνές δίκαιο δεν δέχεται την προσέγγιση ότι «τα Βαρώσια είναι τουρκική επικράτεια», τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το ζήτημα να επιλυθεί εκτός της διαδικασίας που προβλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν ανέφερε ότι η πολιτική της «κυβέρνησης» αυτή τη στιγμή είναι το άνοιγμα της περιφραγμένης πόλης", προσθέτοντας ότι πρόκειται για εκβιασμό και δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ως στοιχείο καταπίεσης. Τέτοιες πολιτικές, είπε, δεν είναι δυνατόν να συμβάλουν στη λύση του κυπριακού, προσθέτοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται στο θέμα των Βαρωσίων είναι λάθος και ότι η τ/κ κοινότητα δεν θα ωφεληθεί καθόλου.

Ο Αλπάι Ντουρντουράν, μέλος της γραμματείας του ΚΝΚ συμβούλευσε να ακολουθήσουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που προσανατολίζονται προς λύση με ειρηνικές μεθόδους. «Εάν οι πλευρές επιθυμούν βοήθεια στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, δεν πρέπει να κάνουμε το πρόβλημα πιο δύσκολο μέσω επίδειξης δύναμης σαν να επρόκειτο να αρπάξουμε τις περιουσίες των Ε/κ».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top