Αδούλωτη Κερύνεια: Οι προτάσεις του ΓΓ δεν αποτελούν παράμετρους του ΟΗΕ

Αδούλωτη Κερύνεια: Οι προτάσεις του ΓΓ δεν αποτελούν παράμετρους του ΟΗΕ

Αναφορά στην «αποτυχία του Κρανς Μοντάνα» και πως τα σημεία που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις  είναι εκτός του πλαισίου του Καταστατικού Χάρτη κάνει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Μετά και την τελευταία διπλωματική ήττα στο Κρανς Μοντάνα, αναπτύσσεται ρητορική περί «παραμέτρου του ΟΗΕ» και διατυπώνεται μεγάλη Προεδρική και κομματική έγνοια ότι οι Τούρκοι οδηγούν τις επόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό σε μονοπάτια «έξω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ»,  δηλαδή έξω από τα σημεία που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, που παρατηρεί, μετά λύπης, όπως αναφέρει, ότι οι τελευταίες προτάσεις του Γενικού Γραμματέα, στο Κρανς Μοντάνα δεν είναι, ούτε μπορούν ποτέ να αποτελέσουν «Παραμέτρους του ΟΗΕ».

«Παράμετροι του ΟΗΕ είναι το περιεχόμενο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και οι προτάσεις Γκουτέρες είναι εκτός του πλαισίου του Καταστατικού Χάρτη, όπως το γεγονός ότι  ο Γενικός Γραμματέας, δίνει πρώτη επιλογή επί των κατεχομένων περιουσιών στο σημερινό χρήστη σφετεριστή» και διερωτάται αν είναι δυνατό, αυτό να θεωρείται «παράμετρος του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με το Σωματείο, έξω από τις Παραμέτρους του ΟΗΕ είναι η επιδιωκόμενη λύση ΔΔΟ και η διαδικασία των δικοινοτικών συνομιλιών που ακολουθείται. Περαιτέρω διατυπώνει τη θέση ότι για να γίνεται λόγος για «Παραμέτρους του ΟΗΕ» που πρέπει να τηρηθούν, πρέπει να γίνει ουσιαστική επανατοποθέτηση του Κυπριακού, με νέο στόχο την απελευθέρωση και νέα διπλωματική διαδικασία, αυτήν την οποία καταγράφει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.