ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ– ΘΑΝΑΤΟΣ 37ΧΡΟΝΟΥ: Η σύζυγός του είχε πάει για να του δώσει φάρμακα, αλλά δεν την άφησαν να τον δει

ΛΕΥΚΩΣΙΑ– ΘΑΝΑΤΟΣ 37ΧΡΟΝΟΥ: Η σύζυγός του είχε πάει για να του δώσει φάρμακα, αλλά δεν την άφησαν να τον δει

Ένα μεγάλο ερωτηματικό βασανίζει τους οικείους του 37χρονου Ελληνοκύπριου που ξεψύχησε στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας μετά τη σύλληψή του στις 28 Αυγούστου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Έχει να κάνει με τα αίτια του θανάτου του, αλλά και με ένα άλλο γεγονός. Άτομο που εκφράζει τις θέσεις της οικογένειας για το όλο συμβάν, μιλώντας με το ThemaOnline ανέφερε πως η σύζυγος του θανόντα, τον είχε επισκεφτεί λίγο μετά τη σύλληψή του στα αστυνομικά κρατητήρια, αλλά δεν της επέτρεψαν να τον δει.

«Αντιμετώπιζε κάποια θέματα υγείας και η γυναίκα του ήθελε να του δώσει τα φάρμακά του, αλλά και να δει σε ποια κατάσταση είναι. Ωστόσο, δεν της το επέτρεψαν. Πήραν τα φάρμακα για να του τα δώσουν οι ίδιοι. Η επόμενη φορά που είδε τον άνδρα της, ήταν στο νεκροτομείο την επομένη» μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο θανών είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στις 28 Αυγούστου στην οικία του. Η Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί να επέμβει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την εξέταση του εν λόγω περιστατικού από μέλη της αστυνομικής δύναμης, ο 37χρονος φέρεται να επιτέθηκε κατά οργάνου της τάξεως (σημ. εξετάστηκε από ιατρό που διαπίστωσε πως έφερε εκδορές). Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που είχε συλληφθεί.

Η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και άλλων εξετάσεων (λήφθηκαν δείγματα κατά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή της Δημοκρατίας Σοφοκλή Σοφοκλέους, στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού) . Ανάλογα θα ενεργήσει.

Ήδη η οικογένεια του 37χρονου μέσω του δικηγόρου Γιάννη Πολυχρόνη απέστειλε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (30/08) επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Οι συγγενείς του αποβιώσαντα προκειμένου να λάβουν μέρος στην διερεύνηση των αιτιών θανάτου του, με δικούς τους εμπειρογνώμονες, ζήτησαν μέσω της εν λόγω επιστολής τα ακόλουθα:

• Όπως τους παραδοθούν αντίγραφα των φωτογραφιών της αυτοψίας .

• Έκθεση αυτοψίας του Ιατροδικαστή κύριου Νικόλα Χαραλάμπους, για να εξακριβώσουν την η ώρα θανάτου σε σχέση με τα πτωματικά συμπτώματα.

• Επειδή ο Ιατροδικαστής Δρ Σοφοκλής Σοφοκλέους ανάφερε ότι ήταν παρών επιθυμούν αντίγραφο και της δικής του έκθεσης.

• Αντίγραφο όλου του μαρτυρικού υλικού από τη στιγμή της σύλληψης του αποβιώσαντος μέχρι την στιγμή του θανάτου

• Αντίγραφο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από τα κρατητήρια Λακατάμειας.

• Αντίγραφο του δελτίου παράδοσης φαρμάκων στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμειας.

• Αντίγραφο του έντυπου των δικαιωμάτων συλληφθέντος/κρατουμένων με βάση το περί των Δικαιωμάτων Ύποπτων Προσώπων, Προσώπων που Συλλαμβάνονται και Προσώπων που Τελούν υπό Κράτηση Νόμος του 2005 (Ν. 163(I)/2005)

• Αντίγραφο των φωτογραφιών της νεκροτομής ημερομηνίας 30/08/2019.

• Αντίγραφο των τοξικολογικών αναλύσεων του δείγματος αίματος, ούρων, οφθαλμολογικού υγρού και περιεχομένου του στομάχου

• Ιστοπαθολογικές αναλύσεις.

Επίσης ζητήθηκε όπως διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια/ συνθήκες θανάτου του αποβιώσαντα, από ανεξάρτητη αρχή ή/και ανεξάρτητο από την Αστυνομία θεσμό που θα προβαίνει σε άμεση και διαρκή ενημέρωση τους για τις εξελίξεις της διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε την εν λόγω επιστολή και αμέσως ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία για το περιστατικό. Μας είπε ακόμη ότι ήδη η Αστυνομία έχει δεσμεύσει το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των κρατητηρίων για περαιτέρω εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top