ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφεύχθηκε την υστάτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Γυμνάσιο Βεργίνας - Παρέμβαση υπουργού

Αποφεύχθηκε την υστάτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Γυμνάσιο Βεργίνας - Παρέμβαση υπουργού

Με την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας, αποφεύχθηκε την υστάτη η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Γυμνάσιο Βεργίνας, που θα πραγματοποιούσε το πρωί της Δευτέρας (9/9) ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γυμνάσιο στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βεργίνας Κώστας Κώστα, ο Γιώργος Σκαλιάς, Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, ο Πέτρος Χρυσοστόμου Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, ο Διευθυντής του Σχολείου Παναγιώτης Αβραάμ, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Κέττηρος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστα είπε πως «δυστυχώς η εξαγγελία της διαμαρτυρίας ήταν το τελευταίο μέτρο που επιδιώκαμε οι γονείς και μάλιστα είχαμε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να μπορέσει ο Σύνδεσμος Γονέων να συνεδριάσει και να πάρει τις δικές του αποφάσεις».

Πρόσθεσε ότι σήμερα «έστω και στο παρά κάτι καταφέραμε να αναβάλουμε τη στάση διαμαρτυρίας μέχρι τις 27 του Σεπτέμβρη, οπότε θα γίνει επαναξιολόγηση των όσων έχουμε συμφωνήσει. Έχουμε πάρει και γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Σχολική Εφορεία, ενώ είχαμε και την πολύ δημιουργική παρέμβαση του κ. Σκαλιά εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας ο οποίος είχε και τηλεφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης».

Ευελπιστούμε, συνέχισε ότι «όλα όσα έχουμε συζητήσει σήμερα, τόσο οι γραπτές διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας όσο και αυτά που έχουν υποσχεθεί στη σημερινή συνεδρία, να υλοποιηθούν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αιτήματα μας έχουν μπει σε καλό δρόμο και δεν θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε με οποιαδήποτε άλλα δυναμικά μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα έχει οριστεί «νέα συνάντηση στις 27 του Σεπτέμβρη για να επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είναι όλοι γνώστες των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο Γυμνάσιο Βεργίνας και είναι όλοι αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κώστα είπε πως «είναι γεγονός ότι η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, αφού είχαμε αρκετά προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή λόγω αύξησης των μαθητών δεν υπήρξε πρόνοια για κανονικές καρέκλες και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις με πλαστικές καρέκλες. Το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι αθλητικό γυμνάσιο, ωστόσο έχουμε αρκετά προβλήματα με αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το κιόσκι και τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης, που είναι προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της μη λειτουργίας ανεμιστήρων και σημείωσε πως «όλες οι τάξεις είναι καμίνι» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία. Δυστυχώς, συνέχισε «οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο είναι τέτοιες και επιδεινώνονται και πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις σε όλα τα σχολεία».

Ερωτηθείς για το θέμα των ανεμιστήρων στο Γυμνάσιο Βεργίνας, ο κ. Κώστα είπε πως «υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα όπου οι ανεμιστήρες σε μια ολόκληρη πτέρυγα δεν λειτουργούσαν, ωστόσο σήμερα το πρωί ήρθαν οι ηλεκτρολόγοι και αποκατέστησαν τη βλάβη».

Ο Γιώργος Σκαλιάς, Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας δεν θέλησε να προσθέσει οτιδήποτε σε όσα ανέφερε ο κ. Κώστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα πάμε πάρα πολύ καλά» και υπογράμμισε «το αμείωτο ενδιαφέρον του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού όχι μόνο για το Γυμνάσιο Βεργίνας αλλά για άπαντα τα σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλων των βαθμίδων».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το παρά πέντε για να δραστηριοποιηθεί το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Σκαλιάς απάντησε πως «δεν επιθυμώ να κάνω περαιτέρω δηλώσεις».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου είπε πως «θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία με όλους τους Συνδέσμους Γονέων και με όλες τις Διευθύνσεις των Σχολείων, προσπαθώντας να είμαστε εκεί και όπου χρειάζεται. Υπήρξαν ορισμένα θέματα και με τη δική μας παρέμβαση, του κ. Σκαλιά και του Υπουργείου Παιδείας διευθετήθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε».

Πρόσθεσε ότι «υποσχεθήκαμε στη Διεύθυνση του Σχολείου ότι θα διεκπεραιωθούν όλες οι ανάγκες που έχει το εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα προχωρήσουμε να μπούμε στη νέα σχολική χρονιά με καλούς οιωνούς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως τα αιτήματα του Γυμνασίου Βεργίνας «γίνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τον Αύγουστο. Ωστόσο τα πλείστα εργοστάσια που κατασκευάζουν καρέκλες και θρανία για τα σχολεία είναι κλειστά, ωστόσο λόγω της αισθητής αύξησης του αριθμού των μαθητών η Σχολική Εφορεία έχει σήμερα παραγγείλει καρέκλες και εντός της εβδομάδας θα βρίσκονται στο σχολείο».

Εξάλλου ο Νίκος Κέττηρος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας ανέφερε ότι «είναι πραγματικά να διερωτάται κανείς εάν θα πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, να υπάρχουν δηλαδή αθλητικά σχολεία τα οποία δεν έχουν τις απαραίτητες αθλητικές υποδομές για τα παιδιά. Σε λίγο διερωτώμαι εάν θα ακούσουμε και για μουσικά σχολεία που δεν έχουν μουσικά όργανα». Πρόσθεσε πως «οι εξαγγελίες δεν πρέπει να γίνονται μόνο για το θεαθήναι. Τα αθλητικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν ως αθλητικά σχολεία, τα μουσικά ως μουσικά και όλα τα προγράμματα όπως πρέπει να είναι».

Ο κ. Κέττηρος απέδωσε «τα εύσημα γιατί υπήρξε μια παρέμβαση από τον κ. Σκαλιά και δρομολογήθηκαν προς επίλυση τα προβλήματα που προέκυψαν στο Γυμνάσιο Βεργίνας. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά σχολεία, τόσο στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο όσο και σε ολόκληρη την Κύπρο τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που πρέπει να κοιτάξουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια και οι γονείς να αισθάνονται ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από οτιδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα από τα αιτήματα του Συνδέσμου Γονέων αφορούν απόσυρση όλων των πλαστικών καρεκλών από τις αίθουσες διδασκαλίας και την άμεση αντικατάστασή τους με κανονικές καρέκλες, άμεση αποκατάσταση της βλάβης στους ανεμιστήρες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε αίθουσες διδασκαλίας και όχι μόνο, άμεση επιδιόρθωση των γηπέδων καλαθοσφαίρισης (μπασκέτες – στεφάνια), ποδοσφαίρου (σκάμμα) και ανοιχτού στίβου (διάδρομος) και την κατασκευή ενός μεγάλου χώρου σκίασης (κιόσκι) και την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού από παγκάκια στον χώρο του Σχολείου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top