ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σύνταγμα το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας, δήλωσε στη Σλοβενία ο Δ. Συλλούρης

Το Σύνταγμα το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας, δήλωσε στη Σλοβενία ο Δ. Συλλούρης

Το Σύνταγμα είναι το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας και απ` αυτό πηγάζουν όλοι οι άλλοι νόμοι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα, ο κ Συλλούρης παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης για το Σύνταγμα της Σλοβενίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν στο κάστρο της Λουμπλιάνα, που δεσπόζει της πόλης, τέλεσε ο Σλοβένος ομόλογός του, Ντέγιαν Ζίνταν.

Σε δήλωσή του στη σλοβενική τηλεόραση, ο κ. Συλλούρης τόνισε πως το Σύνταγμα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και είναι ο βασικός γενικός νόμος με το οποίο συμμορφώνονται και από το οποίο πηγάζουν όλοι οι νόμοι.

"Δεν μπορεί να υπάρχει νόμος που να συγκρούεται με το Σύνταγμα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε: "Έτσι, με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία του Συντάγματος και το ίδιο το Σύνταγμα αποτελούν το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας".

Η έκθεση παρουσιάζει σε καρικατούρες μια σφαιρική λειτουργία του κράτους, όπως αυτή καθορίζεται από το Σύνταγμα, και απευθύνεται σε μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης.

Εξάλλου, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Συλλούρης ανέφερε χαριτολογώντας πως όταν επισκεφθεί την Κύπρο ο κ. Ζίνταν, θα απευθύνει πρόσκληση και στους σκιτσογράφους που δημιούργησαν τις καρικατούρες, προκειμένου να συνεργαστούν με Κύπριους συνάδελφούς τους για να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη έκθεση και για το κυπριακό Σύνταγμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top