Μήνυμα Γκουτέρες σε Αναστασιάδη- Ακιντζί: Πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία τουλάχιστον στους όρους αναφοράς

Μήνυμα Γκουτέρες σε Αναστασιάδη- Ακιντζί:  Πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία τουλάχιστον στους όρους αναφοράς

Την ελπίδα να μπορέσουν να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Τη δήλωση αυτή έκανε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία της έναρξης της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


«Το μήνυμά μου είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έλθουν ταχέως σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν. Αυτό είναι το μήνυμά μου σ’ όλους τους ηγέτες που θα συναντήσω. Είναι καιρός να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στους όρους αναφοράς, στη βάση του έργου που έγινε, κυρίως στο Κραν Μοντανά. Γιατί πιστεύω σθεναρά ότι η πολιτική διαδικασία χρειάζεται να επανεκκινήσει».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξήγησε ότι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και για τα μέρη.

«Βλέπω αρκετή ανυπομονησία, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρόοδος και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να καταλάβουν τα μέρη ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, τουλάχιστον στους όρους αναφοράς», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

Μαίνεται για έβδομη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν και τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων σε χώρες του Κόλπου και του Ισραήλ, πλήττοντας το Τελ Αβίβ, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΚΔ συνεχίζει να ενισχύεται από στρατιωτικές δυνάμεις που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE