ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΑΕ: Κατέστρεψε τεκμήριο η πυρκαγιά –Εντόπισαν τον 21χρονο από φιάλη νερού ‘Καλιάνα’

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΑΕ: Κατέστρεψε τεκμήριο η πυρκαγιά –Εντόπισαν τον 21χρονο από φιάλη νερού ‘Καλιάνα’

Μπορεί η πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα στις εγκαταστάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα να μην πήρε διαστάσεις, ωστόσο κατέστρεψε τεκμήριο.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Αυτό ειπώθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης το πρωί της Πέμπτης (19/09) ενώπιον δικαστηρίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος 21χρονου που συνελήφθη ως ύποπτος για την υπόθεση.

Όπως λέχθηκε, από την φωτιά που διήρκησε 3 λεπτά καταστράφηκε τεκμήριο. Στην εν λόγω αποθήκη φυλάσσονται τεκμήρια από εμπρησμούς, μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές ενέργειες, φόνους και άλλα.

Το αίτημα για προσωποκράτηση του 21χρονου Σύρου εγκρίθηκε από το Δικαστήριο, αφού ούτε και ο δικηγόρος του έφερε ένσταση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που τα μέλη του ΤΑΕ κατέληξαν στον 21χρονο. Η μπουκάλα που χρησιμοποιήθηκε στην εμπρηστική ενέργεια, ήταν μεγάλη φιάλη νερού μάρκας ‘Καλιάνα’. Οι εξεταστές της υπόθεσης έψαξαν σημεία από όπου πωλούνται φιάλες νερού με τη συγκεκριμένη επωνυμία.

Εντόπισαν ότι ο ύποπτος εισήλθε σε περίπτερο στην Ακρόπολη η ώρα 00:09 (12/9) και αγόρασε μπουκάλα 10λιτρων. Μετά εντοπίστηκε (σ.σ από κλειστό κύκλωμα) σε πρατήριο καυσίμων στο Δάλι άτομο να βάζει βενζίνη από συγκεκριμένη εταιρεία (σ.σ. αποκλειστικής παραγωγής τα καύσιμα) η ώρα 00.21 (12/9).

Από το σύστημα πληρωμής του βενζινάδικου φαίνεται ότι έκανε την αγορά ο ύποπτος.

Ο συλληφθείς είναι γνωστός στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησε και στο παρελθόν για υπόθεση εμπρησμού.

Μάλιστα, επειδή στο παρελθόν κλήθηκε για υποθέσεις με άλλο πρόσωπο στο ΤΑΕ, είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου τέθηκε η φωτιά.

Ο 21χρονος συνελήφθη στο σπίτι του. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν φυσίγγια τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι πάει σκοπευτήριο. Επίσης είχε μεγάλο χρηματικό ποσό και είπε ότι ανήκει στον φίλο του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, αναμένονται να ληφθούν ακόμη 55 καταθέσεις.

Ταυτόχρονα, αναζητείται η ταυτότητα του δευτέρου προσώπου που ήταν μαζί με τον ύποπτο στο όχημα όταν μετέβη στο βενζινάδικο.

Επιπλέον, αναμένεται να ζητηθεί να εκδοθεί διάταγμα για αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ενώ θα γίνει και έρευνα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top