ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό! Ξέσπασε μαθητής στη Λάρνακα: Απείλησε με μαχαίρι τον αλήτη που του έκανε bullying

Αποκλειστικό! Ξέσπασε μαθητής στη Λάρνακα: Απείλησε με μαχαίρι τον αλήτη που του έκανε bullying

Μια άκρως ανησυχητική καταγγελία ήρθε σήμερα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, που αφορά στην αντίδραση μαθητή, μετά από συνεχιζόμενη άσκηση βίας που δεχόταν από «νταή» συμμαθητή του, σε σχολείο της Λάρνακας.

Όπως αποκλειστικά αποκαλύπτει αναγνώστης στο Tothemaonline.com, του οποίου προστατεύουμε το όνομα και δεν το δημοσιοποιούμε, ένα νέο κρούσμα άγριου bullying, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ικανό να προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία έχει ως εξής:

Στο «Χ» σχολείο της Λάρνακας, ένας μαθητής, ο Κώστας, ήταν διαφορετικός από τους άλλους. Δηλαδή δεν έκανε φασαρία, δεν ενοχλούσε και δεν κορόιδευε κανέναν. Ήταν σοβαρός κάθε μέρα. Μερίδα μαθητών του έκαναν bullying, ενώ ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελίες στους αρμόδιους, υπεύθυνους καθηγητές.

Αυτοί δεν τον έλαβαν ποτέ υπόψη, αλλά μετά από καιρό οι συμμαθητές του σταμάτησαν να τον πειράζουν και να τον ενοχλούν. Όλοι εκτός από έναν.

Τη μέρα που ο Κώστας έχασε την υπομονή του, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τον αλήτη, που δεν πτοήθηκε και συνέχισε να τον κοροϊδεύει. Ακολούθως το θύμα, απευθύνθηκε στον ίδιο τον Διευθυντή, ο οποίος του απάντησε πως το bullying δεν είναι θέμα που αφορά το σχολείο! «Βρείτε τα μόνοι σας» του είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ιστορίας, καθηγητής του παραπονούμενου, προέβη σε καταγγελία, αναφέροντας πως ο Κώστας απείλησε με μαχαίρι τον Γιώργο.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε ξανά στο γραφείο του Δ/ντή, ο οποίος επανέλαβε πως το bullying δεν είναι θέμα που αφορά το σχολείο, τους είπε να τα βρουν μόνοι τους ενώ στο τέλος έριξε και μια τετραήμερη αποβολή στον Κώστα.

Η επόμενη μέρα βρήκε τους γονείς του θύματος στο ίδιο γραφείο, για να ακούσουν πως αν δεν παραδοθεί το αιχμηρό αντικείμενο, η Διεύθυνση θα καλέσει την Αστυνομία.

Απελπισμένη η μητέρα του, ρώτησε: «Ζήτησες παρέμβαση της Αστυνομίας για το μαχαίρι, αλλά για το bullying που δέχεται ο γιος μου δεν έκανες τίποτα;»

Και πάλι ο Διευθυντής απάντησε πως το bullying δεν είναι θέμα που αφορά το σχολείο, να τα κάτσουν να τα βρουν μόνοι τους.

Με πόνο στην καρδιά η μητέρα του Κώστα είπε « Δεν θέλω το παιδί μου να περάσει όλα αυτά που ακούμε στις ειδήσεις πως έκαναν στον Βαγγέλη…»

«Αυτό δεν με αφορά εμένα» ήταν η απάντηση που έλαβε και την έκανε να ανησυχεί περισσότερο, τόσο για το μέλλον του γιού της όσο και για την «τύχη» που μπορεί να έχουν στη χώρα μας κι άλλα θύματα σχολικού εκφοβισμού, λεκτικής ή και σωματικής βίας.

Σημείωση: Το όνομα του συγκεκριμένου σχολείου καθώς και τα πραγματικά ονόματα θύματος και θύτη, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, για σκοπούς προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top