ΕΛΛΑΔΑ

Στις εργασίες της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ θα μετάσχει ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Στις εργασίες της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ θα μετάσχει ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.



Ο κ. Δένδιας θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o κ. Δένδιας θα λάβει μέρος στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις σε ζητήματα ευρωπαϊκού, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενήσει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ την Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, ενώ θα συμμετάσχει και στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ για τη Συρία.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, θα συνέλθει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum), ενώ την ίδια μέρα, ο κ. Δένδιας θα λάβει μέρος στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας. Aκολούθως, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διατλαντικό Δείπνο που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mάικ Πομπέο.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα παραθέσει άτυπο πρωινό εργασίας στα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, του οποίου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία από την 1η Ιουλίου 2019.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενήσει τη φετινή Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, κατά την οποία οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν στα ζητήματα της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Εβδομάδας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Κίνας, της Αιγύπτου, του Κατάρ, της Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ινδονησίας, της Νορβηγίας και της Βραζιλίας.
 
Το πρόγραμμα του κ. Δένδια στη Νέα Υόρκη θα ολοκληρωθεί με την παρακολούθηση της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top